Išeitis iš aklavietės: skelbiama, ko būtinai reikia Ukrainai, norint pasiekti pergalę – darbai jau vyksta  ()

Didžiosios Britanijos pareigūnų teigimu, Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jėgų balansas yra pernelyg tiksliai subalansuotas, o tai neleidžia Ukrainai žengti toliau išlaisvinant savo teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakaruose manoma, kad Ukraina negalės išlaisvinti Rusijos užgrobtų teritorijų be didelio masto tankų ir kitos sunkiosios technikos pristatymų. Apie tai rašo „The Guardian“, remdamasis britų pareigūno žodžiais.

„Ukrainiečiai negalės atkovoti reikšmingų teritorijų, jei nepasikeis jų karių grupuotė, palyginti su praėjusiais metais. Jėgų pusiausvyra tarp rusų ir ukrainiečių yra per daug subalansuota“, – žurnalistams sakė britų pareigūnas.

Tuo pat metu Didžioji Britanija Ukrainos prašymą dėl 300 tankų vadina „protingu skaičiumi“, tačiau pažymi, kad tokį kiekį karinės technikos gali perduoti tik Vokietija ir JAV.

„JK, turinti iš viso 227 „Challenger 2“ tankus, atsargos yra nedidelės, palyginti su tuo, ką gamina Vokietija ir JAV. Europoje 13 skirtingų šalių eksploatuojama apie 2000 „Leopard 2“, tačiau kadangi iš pradžių jie buvo gaminami Vokietijoje, jų reeksportui į Ukrainą reikės leidimo iš Berlyno“, – pridūrė pareigūnas.

Vakarai įsitikinę, kad Ukrainai nesvarbu, iš ko gauti tankus, jei tik jų atkeliauja reikiamas kiekis, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų pradėti puolimą.

„Kažkas turi išeiti iš šios aklavietės, ypač jei jie (ukrainiečiai) nori atkovoti teritoriją ir pradėti puolimą. Pagrindiniai kovos tankai ir šarvuočiai (šarvuočiai) yra šio derinio dalis. Manau, kad ukrainiečiai ieškos visų partnerių, kurie gali aprūpinti tankais, jie per daug nesijaudins dėl to, iš kur jie atkeliauja, jei tik jų bus pakankamai“, – žurnalistams sakė britų pareigūnas.

Kokia situacija su tankų ir pėstininkų kovos mašinų tiekimu Ukrainai

 

Sausio 10 dieną Didžiosios Britanijos premjero Rishi Sunako atstovas sakė, kad Londonas dar nepriėmė galutinio sprendimo, ar siųsti į Ukrainą tankus „Challenger 2“.

Sausio 9 d. Lenkijos ministras pirmininkas Mariuszas Morawieckis pareiškė, kad Lenkija derasi dėl šalių koalicijos sukūrimo, kad Ukrainai perduotų tankus „Leopard 2“. Kolektyvinį sprendimą dėl „Leopard 2“ tankų tiekimo Ukrainos kariuomenei gali priimti šalys, turinčios daugiau nei 100 tankų:

  • Suomija – 100 „Leopard 2A6“ ir 100 „Leopard 2A4“ sandėlyje;
  • Vokietija – 225 „Leopard 2A5/2A6“, 59 „Leopard 2A7/2A7V“ ir 55 „Leopard 2A4“ sandėlyje;
  • Švedija - 120 „Leopard 2A5“;
  • Ispanija – 108 „Leopard 2A4“ ir 219 „Leopard 2E“;
  • Lenkija – 126 „Leopard 2A4“, 105 „Leopard 2A5“ ir 16 „Leopard 2 PL“.

 

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sausio 5 d. susitarė su JAV prezidentu Joe Bidenu tiekti Ukrainai pėstininkų kovos mašinas „Marder “ ir priešraketinės gynybos sistemas „Patriot“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()