Muziejų ateitis: akių judesius sekantis akvariumas pateikia informaciją apie stebimą žuvį (Video)  ()

Kai žiūrite į akvariumą, pilną žuvų, gali būti sunku suprasti, kurios žuvys yra kurios rūšies. „AI Aquarium“ sukurtas tam, kad palengvintų informacijos gavimą muziejuose, rašo „New Atlas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano Pramoninių technologijų tyrimų instituto (ITRI) sukurtas dirbtinio intelekto akvariumas neseniai buvo apdovanotas CES inovacijų apdovanojimu.

Virš akvariumo esanti į išorę nukreipta gylį jaučianti 3D kamera seka žiūrovo akis ir nustato, į kurią akvariumo vietą yra žiūrima. Kita į akvariumą nukreipta kamera stebi visų žuvų padėtį. Antrosios kameros realiuoju laiku rodomą vaizdo įrašą analizuoja objektų atpažinimo algoritmas, kuris vizualiai sulygina kiekvieną žuvį su žinomų rūšių nuotraukomis kompiuterinėje duomenų bazėje.

Lygindamas žiūrovo matymo liniją su žuvų padėtimi, dirbtinis intelektas akvariume gali nustatyti ne tik tai, kokią žuvį asmuo šiuo metu stebi, bet ir kokiai rūšiai ta žuvis priklauso. Ši informacija rodoma permatomame LED ekrane, esančiame virš priekinio akvariumo stiklo, taip, kad tekstas būtų tiesiai šalia žmogaus žvilgsnio į žuvį.

 

Jei žiūrovai nori gauti daugiau informacijos nei tik žuvies pavadinimą, paprastais rankų gestais galima paskatinti sistemą parodyti daugiau informacijos.

Ši akvariumo sistema jau naudojama Taivano nacionaliniame jūrų mokslo ir technologijų muziejuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()