Pasauliniame fotografijos konkurse – lietuvių laimėjimai (Foto)  ()

Technologijų kompanijos „Huawei“ organizuojamame pasauliniame išmaniųjų telefonų fotografijos ir vaizdo įrašų konkurse „Next Image“ tarp geriausiųjų šiemet – ir trys lietuviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų telefonais daryti kadrai išrinkti tarp 54 gražiausių visame pasaulyje. Jau penktus metus iš eilės vykstančiame konkurse dalyvavo daugiau nei 170 valstybių gyventojai iš viso pasaulio, jo metu buvo gauta virš 3 mln. paraiškų.

Šiemet daugiausiai darbų pateikė dalyviai iš Kinijos, Filipinų, Egipto, Indonezijos, Lenkijos ir Italijos. 3 pagrindinio prizo laimėtojai apdovanoti po 10 tūkst. JAV dolerių, 24 kategorijų laimėtojai – po 1,5 tūkst. JAV dolerių, o 27 antrosios vietos laimėtojai gaus po naujausią išmanųjį telefoną „Huawei P50 Pro“.

Konkurso rengėjai dalyviams iš viso siūlo varžytis 9 kategorijose: „Menas ir mada“, „Lauke“, „Portretas“, „Sportas“, „Labas, gyvenime“ (angl. „Hello Life“), „Istorijų pasakojimas“ ir „Veiksmas“ nuotraukų paraiškoms, o vaizdo įrašų kūrėjams – trumpo filmo (iki 5 minučių) bei ilgo filmo (nuo 5 iki 30 minučių) kategorijos.

Lietuviai – tarp pasaulio geriausiųjų

 

Konkurso ekspertų komisija iš visų 9 kategorijose pateiktų darbų išrinko tris pagrindinio prizo laimėtojus, 24 skirtingų kategorijų laimėtojų ir 27 antrosios vietos laimėtojus. Tarp pastarųjų – du lietuviai: Nemira Čiačienė su nuotrauka „Mama“ („Portreto“ kategorija) ir Daiva Seibelienė su nuotrauka „Algimantas“ („Meno ir mados“ kategorija“). Tuo metu lietuvė Guoda Kaminskė ir jos nuotrauka „Valantis dantis“ išrinkta kaip viena geriausių kategorijos „Menas ir mada“ nuotraukų bei tapo viena šios kategorijos prizininkių.

„Šiais metais konkursui pateiktose nuotraukose buvo įamžintos įvairios patirtys ir aplinka – nuo gamtos peizažų, pavyzdžiui, kalnų, ežerų, saulėtekių ar saulėlydžių, iki miestų peizažų bei nuostabių žmonių tarpusavio santykių. „Huawei Next Image“ apdovanojimais siekiame įkvėpti išmaniųjų telefonų savininkus įamžinti svarbias gyvenimo akimirkas būtent turimu „Huawei“ telefonu ir nebijoti eksperimentuoti.

 

Kiekvienais metais džiugina tai, kad tarp nugalėtojų patenka ir lietuviškos pavardės, o šį kartą lietuvės darbas – tarp geriausiųjų vienoje iš kategorijų. Tai liudija, kad net pasauliniame kontekste Lietuvos gyventojai turi kuo nustebinti – tiek fotografavimo įgūdžiais, tiek pasirenkamomis temomis ar nuotraukų idėjomis.

Nuo 2017 m. rengiami „Next Image“ apdovanojimai tapo ir tarsi unikalia išskirtinių „Huawei“ išmaniųjų telefonų naudotojų fotografijos darbų paroda. Konkursas ir toliau įkvėps bei įtrauks talentingus išmaniųjų telefonų naudotojus“, – teigia Eglė Gailienė, „Huawei“ rinkodaros vadovė Baltijos šalyse.

 

Pagrindinį prizą šiemet laimėjo fotografai iš Italijos (Enrica Brescia su nuotrauka „Just Shaen“), Vokietijos (Wang Zihao su nuotrauka „Firworks“) ir Portugalijos (Adão Filipe Fernandes Salgado su nuotrauka „Force“). Visi jie pasidalins po 10 tūkst. JAV dolerių piniginius prizus. Visi konkurse dalyvavę ir nugalėję dalyviai, nepriklausomai nuo užimtos vietos, gaus ir specialius elektroninius sertifikatus.

Visi konkurso nugalėtojai: https://gallery.consumer.huawei.com/

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: