„Negaliu patikėti, kad Kremlius leido tai transliuoti“ Propaganda pirmą kartą per visą karą paskelbė apie tikrąją situaciją Ukrainoje  ()

Putinas ir jo aplinka teigia, kad „specialioji karinė operacija“ Ukrainoje vyksta pagal planą ir visi tikslai bus pasiekti. Tačiau net rusų propagandistai tuo nebetiki.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ar tikrai viskas kaip suplanuota? O gal jau laikas pripažinti, kad ne viskas, ir tai šiek tiek pakoreguoti ar bent jau oficialią retoriką?“, – klausė garsus propagandistas Maksimas Jusinas savo laidoje „Teisė žinoti“.

Jis ne šiaip numetė tokią repliką - tai buvo ilgesnio dialogo išvada. Putinas sakė, kad sieks demilitarizuoti ir „denacifikuoti“ Ukrainą. Tačiau visi mato, kad Ukrainos karinė galia tik auga, kaip ir susitelkimas apie dabartinę valdžią. Jusinas sakė, kad akivaizdu, kad Ukraina gauna NATO ginklus, apie kuriuos anksčiau nė nesvajojo. TV laidų vedėjui reikėtų pasufleruoti, kad ta ginkluotė Ukrainai dar ilgai nebūtų buvusi prieinama, jei ne Rusijos pradėtas karas. Tai Rusijos sprendimai stiprina Ukrainos karinę galią.

„Denacifikacija“, kaip ją supranta rusai, irgi nevyksta. „Azov“ batalionas ilgą laiką buvo kritikuojamas ir piešiamas kaip didžiausias Rusijos priešas - naciai. Tačiau „Azov“ vadų Rusija neteisė - jie buvo grąžinti Ukrainai apsikeičiant belaisviais. „Jų idėjos Ukrainoje kaip niekada populiarios“, pastebėjo Jusinas. Jam būtų galima pasiūlyti ir dar vieną išvadą - „Azov“ prieraišumą kontroversiškoms ideologijoms kritikavo ir Vakarai, ir pati Ukraina. Rusija tik nutolino tų problemų sprendimą.

 

Jusinas pastebėjo ir tai, kad karas nepadarė Rusijos saugesne. Švedija ir Suomija ruošiasi į NATO, o Voronežo, Belgorodo, Kursko ir Krymo regionai, kaip teigia Jusinas, yra nuolat apšaudomi. „Prieš metus tai buvo neįsivaizduojama“, sakė Jusinas.

 

Galiausiai, Jusinui užkliuvo ir liūdnas faktas - daugiau nei 1,1 tūkstantis žmonių jau žuvusių Donbase per šį karą (šie duomenys, beje, netikslūs - Jusinas tai kažkur girdėjo). Anksčiau, kai Rusija teigė, kad Donbasas yra nuolat apšaudomas ir puldinėjamas, per metus žūdavo 7 civiliai - labai daug (vėlgi, Jusino skaičius), bet bent jau ne tūkstantis.

„Ar jie kažką įtaria?“, retoriškai klausia Ukrainos vidaus reikalų patarėjas Antonas Geraščenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(107)
(1)
(106)

Komentarai ()

Susijusios žymos: