Tai pasityčiojimas iš Putino! Apie stojimą į NATO galvoja dar viena Europos valstybė  ()

Viso masto karo Ukrainoje fone Moldova svarsto galimybę atsisakyti neutralaus statuso. Diskutuojama apie galimybę prisijungti prie „didesnio aljanso“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-22 Tai pasityčiojimas iš Putino! Apie stojimą į NATO galvoja dar viena Europos valstybė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia tema vyksta rimta diskusija. Tai pareiškė Moldovos prezidentė Maia Sandu.

Sandu teigimu, diskutuojama apie šalies galimybes apsiginti. Prezidentė iškėlė klausimą, ar Moldova gali tai padaryti pati, ar verta tapti didesnio aljanso dalimi.

„Ir jei mes, kaip valstybė, padarysime išvadą, kad turime pakeisti neutralumą, tai turėtų įvykti demokratinio proceso metu“, - pridūrė prezidentė.

Sandu pažymėjo, kad savo gynybos stiprinimas, priešingai nei teigia Rusija, nėra provokacija, taip pat ir prieš nepripažintą Padniestrę.

Ji pabrėžė, kad Moldova yra taiki šalis. Ji pažymėjo, kad Rusijos propagandai pavyko įtikinti dalį gyventojų, jog neutralumas reiškia, kad nereikia investuoti į gynybos sektorių. Tačiau taip būti negali.

 

Valstybė išlieka labai „pažeidžiama“ Rusijos propagandos. Tačiau Sandu pripažino, kad dėl „ukrainiečių drąsos ir atsparumo“ jos šalis nesusidūrė su karinėmis grėsmėmis.

Tačiau išlieka nemažai pavojų.

Nors Moldova nepriklauso NATO, tačiau bendradarbiauja su Aljansu ir dalyvauja taikos palaikymo pajėgose iš dalies pripažintame Kosove.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()