Tai veikia! Ukrainiečiai atskleidė paslaptį, kaip apsaugo savo haubicas nuo savižudžių Rusijos dronų  ()

Ukrainiečiai savo „Krab“ haubicas gali apsaugoti labai paprastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių techniką nuolat atakuoja rusų savižudžiai dronai „Lancet“. Tačiau tie dronai - gana primityvus ginklas ir Ukrainos kariuomenė sugalvojo būdą apsisaugoti nuo jų.

Apie tai savo „Twitter“ puslapyje parašė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys slapyvardžiu Kriegsforscher: „Tai tikrai veikia“.

Nuotraukoje matoma savaeigė haubica „Krab“, stovinti pastogėje, pastatytoje iš metalinio tinklo ir kelių strypų bei šakų. Tokiuose paprastuose spąstuose „Lancet“ stringa.

„Lancet“ sprogsta nuo smūgio, bet jei dronas įsipainioja į tinklus, tokio tvirto smūgio nėra. Taigi, dronas lūžta ir krenta nesprogęs. Net jei jis sprogtų, jis sprogtų toliau nuo šarvų ir haubicai tikriausiai rimčiau nepakenktų.

Dar karo pradžioje rusai tankus dengė tvoromis ir grotomis - tokie stogeliai, kaip jie manė, turėtų padėti apsaugoti nuo raketų, kurios atakuoja techniką iš viršaus. Tos „emocinės paramos grotos“ iš tikrųjų neveikia, nes NLAW ir kitos šiuolaikinės prieštankinės raketos šauna kiaurai jas. Jos gali apsaugoti nuo RPG, bet RPG raketos nesitaiko į viršų. Bet paprasta tinklinė apsauga gali apsaugoti nuo savižudžių dronų - ukrainiečiai tai turi įsidėmėti.

 

Gaila, bet dažnai to naudoti nepavyks, nes savaeigės haubicos nuolat keičia pozicijas - greitis ir mobilumas yra didžiausi jų privalumai.

(83)
(0)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: