Pasirodė pirmasis IRIS-T vaizdas Ukrainoje: skelbiama apie tiesiog neįtikėtiną sistemos efektyvumą (Foto)  ()

Per ugnies krikštą IRIS-T numušė 100 % taikinių: Gynybos ministerija parodė pirmąją IRIS-T Ukrainoje nuotrauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešlėktuvinių raketų tarnybos technikas Vadimas moderniu IRIS-T kompleksu naikina rusiškas raketas ir bepiločius orlaivius.

Vadimas buvo apmokytas Vokietijoje. Spalio mėnesį, padedamas IRIS-T, jis numušė 100 procentų priešo taikinių.

Nuo pat plataus masto invazijos pradžios Vadimo įgula dirbo su „Buk-M“, todėl karys turi su kuo palyginti IRIS-T kompleksą.

Anot jo, nors anksčiau rezultatai buvo geri, su IRIS-T rezultatai dar geresni.

„Vokiškas kompleksas tikrai modernus, galingas ir efektyvus. Jau per pirmuosius ugnies krikštus praėjusių metų spalį kompleksas numušė 100 procentų taikinių, daugiausia tai sparnuotosios raketos“, – sakė Vadimas.

Jis pažymėjo, kad vokiečių komplekso atvykimas tikrai gerokai sustiprino Ukrainos oro gynybą. Tačiau tokių ginklų reikia kur kas daugiau, nes Ukraina didelė ir ją reikia visiškai apsaugoti.

„Mūsų skaičiavimais Buk-M1 sunaikino 10 priešiškų taikinių – sraigtasparnius Mi-24, lėktuvus Su-30, Su-35. Iš pradžių buvome dislokuoti Černobylio rajone, paskui persikėlėme į kitą rajoną. Kai jie pasiūlė išvykti mokytis į Vokietiją ir įsisavinti naują technologiją, nedvejodamas sutikau, nors supratau, kad tai didelė atsakomybė. Juk IRIS-T yra vienas iš naujausių oro gynybos srities pasiekimų pasaulyje“, – sakė Vadimas.

 

Karys pabrėžė, kad Ukrainai reikia NASAMS, IRIS-T ir kitų galingų sistemų. O Ukrainos kariuomenė savo ruožtu padarys viską, kas įmanoma, kad nepraleistų nė vieno priešo objekto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(3)
(151)

Komentarai ()