„Kelio atgal nebėra“: žvalgyba skelbia, ką toliau darys Putinas  (1)

Kelio atgal nėra: žvalgyba įvertino užsitęsusio karo Rusijai perspektyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėjusi plataus masto karą prieš Ukrainą, Rusija tikėjosi greitos pergalės. Tačiau Kremliaus planus sugriovė Ukrainos karių pasipriešinimas. „Kyjivas per 3 dienas“ priešui virsta užsitęsusiu karu.

Todėl kyla klausimas – kiek Rusija yra pasirengusi šiam užsitęsusiam karui. Atsakymą į tai pateikė Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direkcijos atstovas Andrejus Jusovas.

Putino režimas egzistuoja tik dėl karo

Andrejus Jusovas pažymėjo, kad Rusijai viskas, kas viršijo planus „užimti Kyjivą per 3 dienas“, yra užsitęsęs karas. Tačiau dabar Rusijos vadovybė, anot jo, yra subrendusi viešai ruošti piliečius ilgam karui.

„Putinas supranta, kad kelio atgal nėra, o kol vyksta šis karas, jo režimas laikosi“, – pabrėžė Jusovas.

Jusovas pažymėjo, kad vykstant karui Putino aplinka turi galimybę užsidirbti siųsdama savo piliečius tiesiogine to žodžio prasme į skerdyklą.

Tuo pat metu Ukrainos uždavinys, kaip pabrėžė Jusovas, yra išlaisvinti savo teritorijas, pasiekti 1991 metų sienas, nubausti karo nusikaltėlius ir pertvarkyti Rusiją taip, kad ji nekeltų grėsmės pasauliui ir, svarbiausia, savo kaimynams.

Ar karas baigsis 2023 metais?

 

Situacija fronto linijoje sudėtinga ir dinamiška – kai kuriose srityse, ypač Donecko srityje, tęsiasi įnirtingos kovos, tačiau Ukrainos kariai ir toliau duoda galingą atkirtį okupantui.

Daugelis žmonių domisi klausimu, ar karas baigsis 2023 m. Nepaisant to, kad tikslaus atsakymo į šį klausimą nėra, nes viskas priklauso nuo daugybės veiksnių, yra tam tikros ateities situacijos prognozės.

Pavyzdžiui, Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direkcijos vadovas Kirilas Budanovas dar metų pradžioje prognozavo, kad 2023-ųjų antrąjį pusmetį ar arčiau jo pabaigos laimės Ukraina, o po to prasidės nemažai „įdomių procesų“.

 

Tuo pat metu NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sausio pradžioje paragino sąjungininkus ruoštis ilgam karui. Pasak JAV, karinės operacijos numatomos iki šių metų pabaigos. JAV Jungtinio štabo vadų pirmininkas generolas Markas Milley sakė, kad okupuotos teritorijos plotas yra didelis, kaip ir didelė fronto linija, todėl okupantą išjudinti iki šių metų pabaigos bus sunku. Tačiau generolas pažymėjo, kad tai nėra neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(4)
(96)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: