ISW – dėl Bachmuto nesėkmių Prigožinas praranda autoritetą Putino akyse  ()

Anot analitikų, V. Putinas vėl sutelkė dėmesį į reguliariąją kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner" savininkas Jevgenijus Prigožinas prarado galią ir autoritetą Rusijos prezidento Vladimiro Putino akyse dėl nesėkmingų bandymų užimti Bachmutą.

Karo studijų instituto analitikai teigė, kad „J. Prigožino žvaigždė pradėjo leistis".

Jų nuomone, V. Putinas greičiausiai kreipėsi į jį ir kariuomenės generolą Sergejų Surovikiną, kad pirmasis užkariautų kuo daugiau teritorijų, o antrasis morališkai palaužtų ukrainiečius masinėmis raketų atakomis.

„Abu bandymai žlugo, nes J. Prigožino tikslas užgrobti Bachmutą neišsipildė, o S. Surovikino oro kampanija atnešė tik kentėjimus Ukrainos civiliams, iššvaistydama didžiąją dalį tiksliai valdomų Rusijos raketų atsargų", – aiškino ISW.

Tačiau pats J. Prigožinas nusprendė, kad turi pakankamai įgaliojimų mesti iššūkį Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu dėl pirmenybės kariniuose reikaluose. Analitikai tokias viltis laiko bergždžiomis, nes V. Putinas persiorientavo į reguliariąją kariuomenę.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenko teigė, kad dėl J. Prigožino vykdomo informacinio karo krenta pasitikėjimas Rusijos kariuomene. Eksperto teigimu, samdinių vadovas tokiu būdu tikisi patekti į Dūmą.

Žiniasklaidoje ne kartą pasirodė informacija, kad V. Prigožinas prieštarauja Rusijos Federacijos įsakymui. Sausio 13 dieną Rusijos „Vietinių karų ir karinių konfliktų veteranų interesų gynimo lyga" sukritikavo RF gynybos ministeriją ir pareiškė, kad visi vadinamieji okupantų „nuopelnai" Soledare priklauso „vagneritams".

 

Po to J. Prigožinas, ko gero, pirmą kartą viešai stojo į akistatą su Rusijos gynybos ministerija. Sakė, kad iš jo kovotojų „nuolat bandoma pavogti pergalę".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: