Gerasimovas visiškai atitrūko nuo realybės: kariuomenėje prasidėjo tokios reformos, kad pašiurpę visi  (13)

Rusijos kariuomenės generolas Valerijus Gerasimovas, paskirtas Ukrainos okupacinių pajėgų vadu, bandė jas „reformuoti“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-23 Gerasimovas visiškai atitrūko nuo realybės: kariuomenėje prasidėjo tokios reformos, kad pašiurpę visi  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valerijus Gerasimovas, tapęs Ukrainos okupacinių pajėgų vadu, uždraudė okupantams augintis barzdas ir dėvėti neformalias uniformas, keliauti civiliais automobiliais ir naudotis mobiliaisiais telefonais.

Tai nurodė britų žvalgyba.

Pažymima, kad Gerasimovo priemones įsibrovėliai sutiko skeptiškai. Be to, didžiausias pašaipas sukėlė jo bandymai pagerinti karių „skutimosi standartus“.

Vadinamoji „DLR“ valdžia Gerasimovo prioritetų suteikimą pavadino „farsu“, kuris „apsunkins priešo sunaikinimą“.

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas taip pat nepraleido progos sukritikuoti RF ginkluotųjų pajėgų karinę vadovybę. Jis pareiškė, kad „karas yra aktyvių ir drąsių, o ne nusiskutusių laikas“.

„Rusijos pajėgos ir toliau susiduria su operatyvine aklaviete ir daugybe aukų. Gerasimovo prioritetas daugiausia nereikšmingiems reglamentams tikriausiai patvirtins jo skeptikų Rusijoje nuogąstavimus“, – nurodė britų žvalgyba.

 

Britų žvalgyba pridūrė, kad, kaip ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, generolas Gerasimovas vis labiau vertinamas kaip „atsiribojęs nuo tikrovės“ ir „susitelkęs į pateikimą, o ne į turinį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(4)
(76)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: