Suomijos URM siūlo stabdyti stojimo į NATO derybas: kas nutiko?  ()

Anot užsienio reikalų ministro Pekka Haavisto, šalims reikia kelių savaičių pertraukos, kad būtų galima tęsti dialogą. Jo manymu, turėtų „nusėsti" dulkės po incidento su Korano deginimu Švedijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-26 Suomijos URM siūlo stabdyti stojimo į NATO derybas: kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos užsienio reikalų ministras Pekka Haavisto mano, kad Suomijos ir Švedijos derybose su Turkija dėl galimo stojimo į NATO reikia pertraukos. Tai praneša agentūra „Reuters".

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį, sausio 23 d., pareiškė, jog Švedija gali nesitikėti Ankaros paramos sprendžiant narystės Šiaurės Atlanto aljanse klausimą po protesto prie Turkijos ambasados ​​Stokholme, per kurį buvo sudegintas Koranas.

P. Haavisto savo ruožtu pasiūlė šiuo klausimu kelioms savaitėms sustabdyti derybas.

„Mums reikia laiko pagalvoti, kol grįšime prie trišalių derybų ir pažiūrėsime, kur esame, kai po esamos situacijos „nusės dulkės", todėl kol kas išvadų daryti nereikėtų", – situaciją žurnalistams komentavo jis.

Švedijos ministras pirmininkas Ulfas-Hjalmaras Kristerssonas sako, kad Stokholmas tikisi kuo greičiau atkurti dialogą su Turkija.

 

„Nėra svarbesnio nacionalinio saugumo klausimo už tą, kad mes kartu su Suomija greitai tapsime NATO narėmis", – pabrėžė jis.

Sausio 24 d. Pekka Haavisto taip pat sakė, jog Suomijos paraiška įstoti į Aljansą galbūt bus nagrinėjama atskirai nuo Švedijos. Jis patikslino, kad derybas galima nukelti bent iki gegužės vidurio, tai yra iki rinkimų Turkijoje laikotarpio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()