Armėnija skelbia netikėtą sprendimą: tai didelis smūgis Rusijai - pasipylė grasinimai iš Maskvos  ()

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija įsitikinusi, kad tik Rusijos „taikdariai" pajėgūs palaikyti taiką tarp Azerbaidžano ir Armėnijos, todėl yra kategoriškai nusiteikę prieš kitų šalių ir organizacijų įsikišimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerija aštriai kritikavo Europos Sąjungą ir Armėniją dėl sprendimo sukurti Armėnijoje civilinę ES stebėjimo misiją. Tai teigiama Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Sausio 23 d. Europos Sąjungos Taryba priėmė sprendimą dėl civilinės misijos Armėnijoje sukūrimo dvejų metų laikotarpiui, kurią sudarytų 100 taikdarių. DW teigimu, stebėtojai patruliuos pasienio zonose ir praneš apie situaciją Briuseliui. Europos Sąjunga pareiškė, jog ši misija skirta stabilumui Armėnijos pasienio zonose palaikyti ir sudaryti sąlygas normalizuoti Jerevano ir Baku santykius.

Savo ruožtu Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Maskvos principinė pozicija dėl „neregioninio faktoriaus" Užkaukazėje išlieka nepakitusi.

„Nematome jokios naudos iš ES ekspertų priežiūros dėl įvykių Armėnijos ir Azerbaidžano pasienio srityje. Jei Briuselis būtų nuoširdžiai suinteresuotas taika Užkaukazėje, jis būtų susitaręs su Azerbaidžanu dėl jų misijos veiklos sąlygų", – rašoma pareiškime.

Pareiškime taip pat teigiama, kad Europos Sąjungos, „atgimusios kaip JAV ir NATO priedas", atstovų pasirodymas Armėnijos pasienio zonose tik prisidės prie „esančių geopolitinės konfrontacijos prieštaravimų paaštrinimo".

Maskva mano, kad „bandymai slopinti Rusijos tarpininkavimo pastangas" tik pakenks esminiams Armėnijos ir Azerbaidžano interesams, siekiant grįžti prie taikaus regiono vystymosi.

 

„Esame įsitikinę, kad pagrindinis stabilumo ir saugumo veiksnys regione artimiausioje ateityje išliks Rusijos „taikos palaikymo kontingentas", – nurodė Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija.

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat pagrasino, kad jų „taikdariai" „reaguos į ES stebėtojų elgesį atsižvelgdami į padėties raidą vietoje".

„Tuo atveju, jei Armėnijos sąjungininkai ir toliau būtų suinteresuoti pritraukti KSSO potencialą, jos misija gali būti greitai dislokuota Armėnijoje", – taip pat sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai ()