Kaip atrodo vieno galingiausių tankų vidus? Parodė, kaip viską mato „Abrams“ tankistai (Foto, Video)  ()

JAV perduodami „Abrams“ tankai sustiprins Ukrainos ginkluotąsias pajėgas – bet kokį vaizdą matys į juos įlipę ukrainiečių tankistai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas „Defense Express“ parengė apžvalgą, kaip galingoji karo mašina atrodo iš vidaus. „M1 Abrams“ – tai pagrindinis kovos tankas, sukonstruotas ir gaminamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, pavadintas generolo Creightono Abramso garbei.

Tai yra ir vienas iš sunkiausių tankų pasaulyje, sveriantis daugiau kaip 61 toną.

„Abrams“ tankai buvo pradėti kurti 1972 metais, o į tarnybą JAV kariuomenėje priimti 1980 m.

„Abrams“ tankai patyrė daug modernizacijų ir egzistuoja apie dvi dešimtys visų įmanomų „Abrams“ variantų – bet konceptualiai tankas viduje pasikeitė gana nedaug. Formaliai, jei pokyčiai palietė vidaus erdvę: tai susiję su monitorių pridėjimu vadui, kurio vieta yra dešinėje pabūklo pusėje.

 

Vado vietos variantuose „M1A2“, „M1A2 SEP v1/2“ ir „M1A2 SEP v3“ skiriasi taip:

Norėdamas atidengti ugnį, tanko vadas naudoja valdiklį (angl. joystick), kuriuo galima valdyti ir kulkosvaidį bei visą kovinį modulį.

Žemiau vado vietos yra taikytojo vieta, kuri taip pat turi savų ypatybių. Visų pirma – joje įrengti trys taikymosi sistemos.

Pirmoji kairėje pusėje šviečia žaliai ir yra labiau monitorius nei „taikiklis“ įprasta prasme. Visa reikalinga informacija – pavyzdžiui, atstumas iki taikinio – taip pat „uždedama“ ant termovizoriaus vaizdo.

 

Tradicinė taikymosi sistema yra viduryje, ir tai yra kombinuota dieninė ir naktinė taikymosi sistema. O trečioji kairėje yra atsarginė – tai tiesiog optinė dieninė taikymosi sistema, jei sugestų pagrindinė.

Pabūklo užtaisinėtojas sėdi kairėje ginklo pusėje, jis turi užtikrinti ugnies greitį ir sviedinių parinkimą. Pačią amuniciją nuo įgulos skiria speciali pertvara, kuri, priešui pataikius į tanką, neleidžia sprogimo bangai prasiskverbti į kovinį skyrių, o sprogimo jėga nukreipiama panaudojant specialius skydelius.

Tai leidžia išgelbėti tiek įgulos gyvybes, tiek patį tanką nuo sunaikinimo – priešingai nei rusiškų tankų atvejais, į kuriuos pataikius detonuoja kovos mašinoje esantys sviediniai, pražudantys tiek tiek tankistus, tiek pačią mašiną.

 

Atskirai nuo įgulos įrengta vairuotojo mechaniko vieta, kuris tanko valdymui naudoja naudoja vairą ir pedalus – ir iš tikrųjų guli vietoje, ką nulemia tanko profilis.

Šis tankas yra naudojamas Jungtinių Amerikos Valstijų, Egipto, Kuveito, Saudo Arabijos ir nuo 2007 metų Australijos armijos.

Šiais laikais vieno „Abrams“ tanko kaina prasideda nuo 9 milijonų JAV dolerių.

Parengta pagal „Defense Express“ ir kitą informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(84)
(10)
(74)

Komentarai ()