Karo analitikas Rustamzade skelbia netikėtą ir pavojingą žinią, ką padarė Vakarai po Chersono išvadavimo  ()

Karo analitikas Agilas Rustamzade įvardijo kada Ukrainos kariuomenė pasieks 1991 metais nustatytas sienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžano karo analitikas Agilas Rustamzade įsitikinęs, kad dar šiais metais įvyks didžiulė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo operacija. Ekspertas mano, kad gegužę-birželį prasidės didelis Ukrainos kontrpuolimas. „Jei iki šio laikotarpio Rusijos pajėgų, Rusijos Federacijos elgesys nepasikeis, manau, kad iki rudens pradžios – pabaigos Rusijos armija bus nugalėta“, – sakė Rustamzade.

Pagrindinė sąlyga – pakankamas ginklų kiekis Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Pasak jo, išvadavus Chersoną Vakarai smarkiai sumažino ginklų ir amunicijos tiekimą, dėl to Ukrainos kariuomenė sulėtino savo veržimąsi. Deokupuojama teritorija nėra tokia didelė, o su pakankamu kiekiu ginklų Ukrainos ginkluotosios pajėgos greitai susidoros su užduotimi.

Jei Ukrainos kariuomenės puolamoji operacija prasidės gegužę, tai „iki rudens pabaigos – žiemos vidurio Ukrainos kariuomenė pasieks 1991-ųjų sienas“, – įsitikinęs analitikas.

 

„Tačiau yra vienas įspėjimas: jūs patys galbūt nenorėsite visiškai deokupuoti Krymo. Perimsite kai kurių taškų kontrolę, bet į miestus gal neisite, todėl deokupavimas užtruks", - sakė jis. Rustamzade pažymėjo, kad net ir į Donecką važiuoti tankais būtų ne visai teisinga.

(83)
(1)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: