Ždanovas apie dabartinę situaciją Ukrainoje: „kontrpuolimą kol kas pamirškime“  ()

Šios savaitės pradžioje Vakarai pradėjo tankų perdavimą Ukrainai. Iš pradžių Bidenas davė sutikimą „Abrams“ tankų perdavimui, o po jo Scholzas paskelbė apie „Leopard“ pristatymą į Kyjivą. Tačiau šie tankai Ukrainoje pasirodys negreit.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas išreiškė įsitikinimą, kad visus tankus, kuriuos Kyjivas gaus iš Vakarų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos panaudos kontrpuolimui, informuoja ICTV.

Anot jo, artimiausiu metu Ukrainoje pasirodys tik britų „Challenger 2“ tankai, o visų likusių teks laukti ne anksčiau kaip kovo mėnesį.

Ždanovas taip pat neatmeta, kad artimiausiu metu Ukrainoje gali pasirodyti sovietinio tipo tankai, kuriuos Vakarų sąjungininkai taip pat žada perkelti į Kyjivą.

„Šiandien svarbu pirmiausia sustiprinti visas tas pozicijas, kurias planuoja pulti Putino armija, o tik po to galvoti apie kontrpuolimą“, – sakė karo ekspertas.

„Dabar svarbu išlaikyti gynybą visuose frontuose ir padaryti maksimalią žalą priešo kariuomenei, sunaikinant tiek darbo jėgą, tiek karinę techniką su sandėliais“, – sakė Ždanovas.

 

Ždanovas taip pat pripažino faktą, kad po mūšių naują įrangą reikės remontuoti. Tai minusas, bet Ukrainos gynėjai išmoko taisyti Vakarų suteiktą artileriją. Tai reiškia, kad tankus bus galima remontuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()