„Jau per vėlu“ – Zelenskis skelbia netikėtą pareiškimą apie Vakarų tankus  (2)

Tankai į Ukrainą turėtų atvykti per kuo trumpesnį laiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pabrėžė interviu „Sky News“. Zelenskis pažymėjo, kad priimti sprendimai yra geri, bet reikia ir jų įgyvendinimo.

Jis pabrėžė, kad Ukraina turi ginklų, dėl kurių jau nuspręsta, bet jie vis dar neatgabenti. Prezidentas taip pat kalbėjo apie „Abrams“. „Ar ne per vėlai gausime tankus? Jau per vėlu. Tačiau aš nežinau tikrosios situacijos šiuo metu, kada jie turėtų būti, kada Amerika mums duos „Abrams“. Ir aš tikrai nežinau, kada atvyks tankai iš Europos“, – patikino Zelenskis.

Zelenskiui Vakarų sprendimuose trūksta greičio. Nors griausmingi pareiškimai sukelia didelį emocinį poveikį, Zelenskis ragina nepamiršti paversti tų pareiškimų kūnu - karinė technika turi atvykti į Ukrainą ir būti paskirstyta po dalinius.

 

Tačiau greito tankų pristatymo nebus. „Abrams“ perkami specialiai Ukrainai. „Leopard 2“ turi būti paruošti koviniam naudojimui. Be to, reikia apmokyti įgulas bei technikus - pastarieji dažnai primirštami šioje istorijoje. Galiausiai, Vakarams dar reikia susidėlioti ir logistiką - greitai permesti kelis šimtus sunkių tankų yra labai sunku.

(81)
(37)
(44)

Komentarai (2)