Prie Soledaro prasidėjo labai įdomūs įvykiai: „Wagner“ kepami tiesiogine ugnimi, visiškai nėra kur pasislėpti  ()

Ukrainos gynėjai įsikūrė kairiajame Bachmutkos upės krante ant kalvos, nuo kurios atsiveria „vaizdinga“ panorama į patį Soledarą ir okupantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas patvirtino faktą, kad pačiame mieste nėra ukrainiečių gynėjų, tačiau jie toliau kovoja už jo ribų.

Sausio 26 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas išsakė savo nuomonę apie vykstančias kovas dėl Soledaro. Interviu „Apostrophe“ Svitanas sakė, kad dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogia į priešą tiesiogine ugnimi, nes priešas yra matomas iš visų pusių.

Po nenutrūkstamo priešo artilerijos darbo Ukrainos gynėjams neliko nieko kito, kaip palikti sunaikintas pozicijas ir įsitvirtinti palankesnėse už Soledaro.

Ukrainos gynėjai įsikūrė kairiajame Bachmutkos upės krante ant kalvos, nuo kurios atsiveria „vaizdinga“ panorama į patį Soledarą ir okupantus.

Ukrainos artilerijos tiesiogiai smogia į priešą, kuris neturi kur slėptis, nes jie patys visiškai sunaikino Soledarą. Priešas negali apeiti Bachmuto iš rytų, todėl negalės apsupti ir miesto gynėjų.

 

Sausio 25 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pirmininkas Serhijus Čerevatijus paskelbė, kad Ukrainos gynėjai paliko Soledarą ir užėmė palankesnes pozicijas už miesto ribų. Jis taip pat teigė, kad mūšiuose už Soledarą užpuolikai prarado tiek pat kovotojų, kiek per du karus prieš Ičkeriją.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro žvalgybos vado Madiaro, norint išvyti priešą iš Soledaro, Ukrainos artileristams reikalingi dideli kiekiai amunicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(204)
(2)
(202)

Komentarai ()

Susijusios žymos: