„Thales“ į Ukrainą siunčia šiuolaikinį karo monstrą: turi 8x8 važiuoklę, aptinka viską - ir dronus, ir raketas (Video)  ()

Radaras gali sekti oro ir sausumos objektus iki 250 km atstumu, taip pat gali būti derinamas su SAMP/T oro gynybos sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė pramonės grupė „Thales“ už Prancūzijos lėšas gamins Ukrainai radarus „Ground Master 200“ (GM200). Tai per „Twitter“ paskelbė Prancūzijos gynybos ministras Sébastienas Lecornu.

Anot jo, Prancūzija sutartį su „Thales“ pasirašė vasario 1 dieną. Gamintojas gaus apmokėjimą iš specialaus fondo Ukrainai remti. Spėjama, kad netrukus į įmonę atvyks Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, kur jam bus pristatyta radiolokacinė stotis.

Lecornu pažymėjo, kad Reznikovas apie tokių radarų poreikį Ukrainoje jam pranešė dar 2022 metų gruodį. GM 200 turėtų žymiai pagerinti Ukrainos oro erdvės apsaugą.

GM 200 yra mobilus oro grėsmių aptikimo radaras. Tai konteineris su įranga, montuojamas ant sunkvežimio su 8 x 8 važiuokle. Radaras gali aptikti oro taikinius iki 250 km spinduliu, taip pat stebėti ant žemės esančius objektus.

 

Atvira architektūra leidžia integruoti GM 200 su kitomis „Ground Master“ sistemomis, valdymo ir oro gynybos sistemomis. Radaras gali būti suporuotas su SAMP/T oro gynybos sistema, kurią Ukrainos gynėjai netrukus turėtų gauti iš užsienio partnerių.

(90)
(0)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: