Prigožino „Wagner“ - ant katastrofos ribos  ()

„Wagner“ nustos egzistuoti, jei nepakeis taktikos, tačiau šiuo metu tam jie neturi galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ neužtenka žmonių, kad sukurtų mažas puolimo grupes – patyrę kovotojai dėl sužeidimų nebegali kovoti visa jėga, o kovotojų grupei reikia daug naujokų. Norėdama tai padaryti, Rusijos organizacija turės pertvarkyti savo taktiką, tačiau karo sąlygomis tam nėra laiko. Tai trečiadienį, vasario 8 d., pranešė Rusijos žiniasklaida.

Anot „Telegram“ kanalo pašnekovo, „Wagner“ turės keisti taktiką, nes išlaikyti mažas šturmo grupes „nėra žmogiškųjų resursų“. 

„Šią sistemą jiems reikia papildyti naujokais, ir labai dideliais kiekiais. Veterano su išgydytu stuburu ir plokštelėmis dubenyje į puolimo rikiuotę nesugrąžinsi“, – rašoma pranešime.

„Wagner“ nepajėgs pereiti prie kitokios taktikos, nes tam reikia laiko, technikos ir amunicijos. Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas tikisi, kad „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas „pats sutiks su vietinio padalinio statusu jų sudėtyje“, tačiau tai, pasak šaltinio, neįvyks, todėl kyla klausimas „ką daryti su Prigožinu?“.

 

„Anksčiau toje pačioje Sirijoje patekti į orkestrą buvo pasiekimas, atranka buvo griežta. Dabar, jie bet ką paimtų. Likusi dalis jau lopyta-sulopyta, o „Wagner“ kasdien darosi vis sunkiau tiesiog išgyventi“, teigiama pranešime.

(84)
(0)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: