ES mano, kad S. Lavrovui kažkas nutiko su galva: „jo pareiškimai kelia nerimą“  (1)

Pasak ES Vyriausiojo įgaliotinio užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepo Borrellio, Lavrovo pareiškimai jį diskredituoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis antradienį, vasario 7 d., pareiškė, kad Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimai, jog Vakarai nori Moldovos Respubliką paversti „kita Ukraina“, jį intelektualiai diskredituoja.

„Gaila, kad ponas Lavrovas, kuris kažkada buvo gerbiamas diplomatas, eina keliu, diskredituojančiu jį intelektualiniu požiūriu“, – per bendrą spaudos konferenciją Briuselyje su Moldovos ministre pirmininke Natalija Gavrilița sakė Borrellis.

Borrellis pridūrė, kad Lavrovo pareiškimuose nėra „nieko rimto“. Savo ruožtu Moldovos premjerė Natalija Gavrilița Lavrovo pareiškimus pavadino keliančiais nerimą.

Pranešama, kad Gavrilița antradienį Briuselyje susitiko su Borrellu ir išreiškė norą, kad Moldova dalyvautų visose įmanomose ES programose, skirtose politiniams ir ekonominiams ryšiams stiprinti.

 

Vasario 2 dieną Rusijos diplomatijos vadovas Lavrovas pareiškė, kad Moldovos prezidentė Maia Sandu „trokšta įstoti į NATO“ ir kad „ji turi Rumunijos pilietybę ir yra pasirengusi susijungti su Rumunija“. Be to, Lavrovas pareiškė, kad Vakarai bando Moldovą paversti „antirusiška“ ir kad respublika taps „kita Ukraina“.

(96)
(13)
(83)

Komentarai (1)