„Mūsų laukia mirtis!“: Irkutsko „mobikai“ gavo tokį įsakymą, kad pridėjo į kelnes ir pašiurpę skundžiasi Putinui  ()

Mobilizuoti Rusijos kariai pasakojo, kad jų dalinio, kuris buvo apmokytas saugoti objektus užnugaryje, amžiaus vidurkis – apie 40 metų. Nepaisant to, kad daugelis šauktinių serga lėtinėmis ligomis ir turi antsvorio, jie bus išsiųsti į karą kaip šturmininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuotieji iš Irkutsko nufilmavo vaizdo žinutę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir gynybos ministrui Sergejui Šoigu, kurioje jie skundžiasi, kad bus išsiųsti į Ukrainos frontą šturmui, nors tam nėra pasiruošę ar fiziškai tinkami.

Rusijos karių pretenzijų esmė ta, kad iš pradžių jie buvo mokomi saugoti įvairius strateginius objektus užnugaryje, tačiau vėliau paaiškėjo, kad vadovybės nurodymu jie buvo išsiųsti į karinį dalinį Donecko srityje. Kariai taip pat užsiminė, kad nenori mirti Ukrainoje, atkreipdami dėmesį, kad jų gretose jau yra nuostolių.

„Mūsų karių tarpe jau yra nepateisinamų kovinių nuostolių. Mes neturime teisės jų kartoti", – į Putiną kreipėsi mobilizuotasis.

1479-ojo pulko kariai nepatenkinti ir tuo, kad jų paruošimo laikas iki šturmo būrio formavimo tebuvo viena savaitė. Būsimų šturmo karių amžius yra nuo 35 iki 40 metų, o daugelis šauktinių turi lėtinių ligų, antsvorio ir kitų medicininių problemų.

 

„Sunku įsivaizduoti, kaip toks dalinys gali atlikti kovines užduotis, susijusias su šturmu. Visą pasiruošimo laikotarpį buvome mokomi saugoti objektus – pastatus ir tiltus, tarnauti kontrolės postuose", – teigiama kreipimesi.

Mobilizuotieji pabrėžia, kad neatsisako tarnauti, tačiau nėra pasiruošę šturmui.

(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: