Sukurti dar neregėti ličio-oro akumuliatoriai: galės kaupti daugiau energijos  (5)

Žurnale „Science“ paskelbtame straipsnyje aprašoma naujo ličio-oro akumuliatoriaus cheminė sudėtis – naujoviška konstrukcija, kuri potencialiai galėtų užtikrinti daug didesnį energijos tankį nei tradicinės ličio jonų akumuliatorių technologijos. Tai galėtų būti tikras proveržis akumuliatorių rinkoje ir revoliucija transporto ir sunkiasvorių transporto priemonių, pavyzdžiui, lėktuvų, traukinių ir net povandeninių laivų, srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis akumuliatorius gali atlaikyti daugiau nei 1 000 įkrovimo ciklų, o jo energetinis efektyvumas sumažėja vos penkiais procentais ir neturi jokios įtakos Kulono efektyvumui. Tai reiškia, kad visa pradinė akumuliatoriaus medžiaga tebebuvo aktyvi, o įkrovimo ir (arba) įkrovimo ciklų metu nebuvo jokių negrįžtamų šalutinių reakcijų.

Ilinojaus technologijos instituto mokslininkų sumanytoje konstrukcijoje naudojamas kietasis elektrolitas, kurio pagrindą sudaro keramikos ir polietileno oksido kompozitas, kuris yra saugesnis ir efektyvesnis, palyginti su skystaisiais elektrolitais. Keraminės ir polimerinės medžiagos, naudojamos kaip kietieji elektrolitai, turi savų trūkumų, kai naudojamos atskirai, tačiau jas derinant galima užtikrinti ir didelį keramikos joninį laidumą, ir didelį polimero stabilumą.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5857 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Sudėtinis elektrolitas galėjo veikti kambario temperatūroje – tai pirmas ličio-oro akumuliatorių pavyzdys. Pasak Ilinojaus technikos instituto chemijos inžinerijos docento Mohammad Asadi, kietojo kūno elektrolito „indėlis sudaro apie 75 proc. viso energijos tankio“. Dar yra galimybių toliau tobulėti, o sumažinus storį ir nepakenkiant eksploatacinėms savybėms, naujoji konstrukcija galėtų pasiekti labai, labai didelį energijos tankį.

 

Ličio-oro baterija potencialiai galėtų sukaupti vieną kilovatvalandę vienam kilogramui arba daugiau, o tai yra keturis kartus daugiau nei dabartinė ličio jonų technologija. Mokslo straipsnyje teigiama, kad ličio-oro akumuliatorius, pagrįstas ličio oksido (Li2O) susidarymu, teoriškai gali užtikrinti energijos tankį, prilygstantį benzino energijos tankiui.

Toliau Asadi planuoja bendradarbiauti su privačios pramonės partneriais ir bandyti optimizuoti konstrukciją gamybai. Mokslininkas teigia, kad naujasis technologinis proveržis atvėrė dideles galimybes iš tikrųjų pateikti rinkai ličio-oro baterijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(25)
(1)
(24)

Komentarai (5)