Pavojinga žinia: Austrija turi rimtų problemų - Rusijai tyliai siunčia milijardus eurų  ()

Praėjusį gruodį beveik 71% Austrijos importuotų dujų buvo iš Rusijos. Tuo pat metu tik už laikotarpį nuo 2022 metų sausio iki lapkričio Austrija už dujas Rusijai galėjo sumokėti apie 6,7 mlrd. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Ukrinform", remdamasi APA.

„Austrijos priklausomybė nuo rusiškų dujų 2022 metų pabaigoje vėl išaugo. Už klimato kaitą atsakingos ministerijos paskelbtais energetikos duomenimis, gruodį apie 71% dujų importo buvo iš Rusijos. Nuo 2022 metų gegužės iki spalio priklausomybė palaipsniui mažėjo nuo daugiau nei 70% iki šiek tiek mažiau nei 20 proc., o vėliau lapkritį išaugo iki maždaug 40 proc. Iki karo Ukrainoje Austrija buvo 80 proc. priklausoma nuo rusiškų dujų", – teigiama ataskaitoje.

Dujų importo duomenyse gali būti netikslumų, nes dujų rinkos dalyviai monitoringo metu neprivalo nurodyti tikslaus dujų šaltinio.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5857 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Augimo lapkritį ir gruodį priežastis – sumažėjęs importas iš Vokietijos ir Italijos „kartu su gana pastoviais dujų srautais iš Rusijos".

Pažymima, jog vasarą „Gazprom" smarkiai sumažino Austrijos naftos ir dujų bendrovei OMV tiekiamų dujų kiekį į Baumgarteno dujų mazgą, tačiau vėliau pradėjo pumpuoti daugiau. Pavyzdžiui, vasario pradžioje OMV vadovas Alfredas Sternas pareiškė, kad „Gazprom" į Austriją vėl pristatys 100 proc. užsakyto kiekio. Vasarą Rusijos dujų įmonė tiekė tik 30% ar net mažiau.

Vasario 7 d. Austrijos dujų saugyklos buvo užpildytos 74,9 proc., o tai yra labai didelis skaičius vasario pradžioje, po žiemos gruodžio ir sausio mėnesių.

 

Tuo pat metu liberaliajai NEOS partijai priklausanti švietimo akademija „Neos Lab“ savo pranešime pažymėjo, kad Austrijos priklausomybė nuo rusiškų dujų išaugo priešingai bendrai Europos tendencijai, nes ES niekada nepirko tiek mažai rusiškų dujų kaip pastaruoju metu. Remiantis šia ataskaita, nuo 2022 metų sausio iki lapkričio Austrija už importuojamas dujas Rusijai sumokėjo apie 6,7 mlrd. eurų.

„Kiekvienu Rusijos gamtinėms dujoms išleistu milijardu Austrija remia Rusijos karinę ekonomiką, taip pat paaštrina Austrijos ekonomikos perkamosios galios praradimo problemą", – sakė „Neos Lab" direktorius Lukas Sustala.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(46)
(-30)

Komentarai ()