Kaip atpažinti skendusį automobilį?  (1)

Įsigyti naudotą pigų ir gerą automobilį – sudėtinga. Neretai tokie automobiliai turi matomų ar nutylėtų trūkumų. Vieni būna apgadinti per avariją, kiti gali būti pažeisti vandens. Naudotų automobilių pardavimo portaluose galima rasti vandens pažeistų automobilių, tačiau pardavėjas apie tai informuoja ne visada. Tokie automobiliai būna geros techninės būklės, gana nauji, o jų kaina patraukliai maža. Kaip išvengti klastotės ir neprarasti pinigų perkant vandens pažeistą automobilį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių remonto paslaugų paieškos platformos „Motointegrator.com“ atstovas Mindaugas Šerėjus atkreipia dėmesį, kad tokio automobilio kaina nebūtų mažesnė už panašios komplektacijos ir specifikacijų analogą. Daugelis pardavėjų puikiai žino, kad maža kaina kels įtarimus dėl automobilio istorijos, todėl nustato įprastą rinkos kainą.

Kas būdinga vandens pažeistam automobiliui?

Aiškius ilgalaikio buvimo vandenyje pėdsakus nesunku aptikti. Vienas jų – po durelių apmušalais matoma vandens linija, vadinasi, iki tos vietos buvo pakilęs vanduo. Be to, apatinėse durelių dalyse arba po kilimėliu galima pastebėti ir dumblo nuosėdų.

„Paprastai vandens pažeistame automobilyje jaučiamas specifinis blogas kvapas – jis atsiranda dėl užsistovėjusio vandens arba įsiveisusio pelėsio. Tą kvapą galima bandyti pašalinti, bet jei iš kilimėlių ar apmušalų sklinda puvėsių kvapas, didelė tikimybė, kad toks automobilis kurį laiką buvo apsemtas. Dėmesį reikėtų atkreipti ir į stiprų oro gaiviklių kvapą. Tikėtina, kad jais bandoma paslėpti nemalonų kvapą“, – teigia M. Šerėjus.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5878 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Būtinai reikia atkreipti dėmesį į apmušalų nusidėvėjimą. Jei apmušalai atrodo gerai, neturi nusidėvėjimo žymių ar yra idealiai švarūs, jie galėjo būti pakeisti. Tai dažnas prekeivių triukas: jie nuperka naudotus apmušalus iš sudaužyto automobilio, kartais net ir sėdynes, ir sudeda į vandens pažeistą automobilį.

 

„Be jau minėtų būdų patikrinti, ar automobilis nebuvo vandenyje, dar verta apžiūrėti tvirtinimo vietas: skendusiuose automobiliuose tvirtinimo varžtai labai greitai surūdija. Tačiau reikia atminti, kad jie rūdija ir dėl senumo arba prastos medžiagų kokybės“, – sako M. Šerėjus.

Kruopščiai apžiūrėkite automobilį po variklio gaubtu ir patikrinkite žibintus

Ieškant vandens pėdsakų po variklio gaubtu reikėtų apžiūrėti ir oro filtrą. Nuo vandens poveikio jis bus išbrinkęs, o jei filtras pakeistas ir įdėtas naujas, taip galbūt bandoma nuslėpti, kad filtras buvo pažeistas.

„Rekomenduojama patikrinti žibintų veikimą. Vandens pėdsakus po stiklu sunku pašalinti, žibintai viduje dažnai būna aprasoję. Jei automobilis buvo apsemtas, tai gali sukelti elektros įrenginių veikimo sutrikimus. Todėl patikrinkite viską iš eilės: kiekvieną langą, kiekvieną ventiliatorių, rankinį stabdį, greičio kontrolės sistemą, elektrinį bagažinės dangtį, visų posūkių ir valytuvų veikimą“, – pataria specialistas.

 

Vanduo pažeidžia tik elektros įrangą, bet gali patekti ir į cilindrą bei variklį. Lengvas variklio paleidimas ir tolygus darbas tuščiąja eiga bei greitas atsakas į nuspaustą akceleratoriaus pedalą – tai normalus variklio veikimas. Bet kokie ženklai, kad variklis veikia netinkamai, trūkčioja ar prastai greitėja, gali rodyti, kad automobilis buvo užlietas vandens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(6)
(16)

Komentarai (1)