Tikra smogiamoji armada! Pristatyti niekur nematyti koviniai dronai, atskleistos charakteristikos (Video)  ()

EDGE planuoja teikti kariuomenei oro paramą bepiločiais orlaiviais „Jeniah“, „Airtruck“ ir QX6-50, kurie atlieka įvairias užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

EDGE įmonių grupė iš Jungtinių Arabų Emyratų Abu Dabyje vykusioje parodoje IDEX 2023 pristatė 11 naujų kovinių dronų. Kai kurias detales ji atskleidė oficialiame pranešime spaudai.

EDGE parodė „Jeniah“ lėktuvo tipo kovinį droną. Kaip rašo leidinys „Breaking Defense“, jis gavo radarams nepastebimą kėbulą ir reaktyvinį variklį, galintį įsibėgėti iki 1000 km/val., maksimali apkrova – 500 kg.

 

EDGE generalinis direktorius Mansoor AlMulla žurnalistams sakė, kad UAV vis dar yra ankstyvoje kūrimo stadijoje, tačiau ateityje kariuomenė galės jį panaudoti žvalgybai ir smūgiams. „Jeniah“ planuojama baigti per ketverius metus, tačiau EDGE taip pat ieško būdų, kaip pagreitinti procesą.

Konglomeratas parodoje pristatė ir krovininį droną „Airtruck“, keliantį iki 500 kg svorį. Jo kreiserinis greitis yra 120 km/va., o skrydžio nuotolis – 360 km. Lėktuvas skirtas palaikyti karius atokiose vietovėse, atlikti žvalgybą ir evakuoti sužeistuosius iš mūšio lauko.

 

Kitas dronas QX6-50 skirtas tiek kariniams, tiek civiliniams tikslams. Bepilotis, dviejų sraigtų sraigtasparnis gali gabenti 50 kg naudingąjį krovinį iki 200 km atstumu, skrisdamas savarankiškai arba valdomas operatoriui.

EDGE pristatė „instrumentinę bandymo platformą“, kuri yra fiksuoto sparno UAV. Pasak kūrėjų, jis skirtas oras-žemė amunicijai išbandyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()