Rusija tikrai puola ir naikina HIMARS: Čekija atskleidė netikėtą karinę paslaptį (Video)  ()

Pripučiami MLRS suklaidina agresorių. Rusijos kariuomenės spaudos tarnyba praneša, kad jie sunaikino 2,5 karto daugiau HIMARS, nei buvo pristatyta Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Čekijos televiziją parodytas reportažas, kaip gaminami pripučiami HIMARS ir M270, kurių pagalba Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėliau apgauna Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgas, o Rusijos Gynybos ministerija praneša apie sunaikintą daug didesnį HIMARS skaičių, nei buvo pristatyta Ukrainai.

Čekija aktyviai teikia karinę pagalbą Ukrainai, o kartais ir gana neįprastą. Pavyzdžiui, Decino miesto įmonė gamina ir į Kijevą siunčia pripučiamus masalus, kurie savo forma primena HIMARS ir M270.

„Turėdami dabartinius pajėgumus, galime pagaminti iki 35 masalų per mėnesį“, – paaiškino Čekijos įmonės atstovas.

 

Klausimas, kiek tokių jaukų HIMARS pavidalu jau yra Ukrainoje, yra karinė paslaptis.

Tačiau apytikslį pripučiamų HIMARS skaičių galima apskaičiuoti pagal atviruose šaltiniuose turimus duomenis. Pavyzdžiui, remiantis Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų pranešimais, sunaikinta beveik 2,5 karto (140 %) daugiau HIMARS, nei buvo pristatyta į Ukrainą.

Pripučiami MLRS klaidina Rusijos agresorius ir yra pigus taikinys rusiškoms raketoms, kainuojančioms tūkstančius dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(2)
(144)

Komentarai ()