[Žinios trumpai] Rusijos TV to niekada neparodys: skelbiamas video, ką dalis rusų galvoja apie karą  (9)

Rusijos plataus masto puolimo Ukrainoje metinių išvakarėse rusai išreiškė savo nuomonę kanalo „Navalny LIVE“ atliktoje apklausoje apie įvykius Ukrainoje. Dauguma apklaustųjų buvo gana kategoriški, teigdami, kad jie yra prieš karą, o dar labiau – su „broliška liaudimi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingas apklaustųjų kartas ir beveik vieningą jų nuomonę galima apibendrinti bendru šūkiu „Karui – ne“. Viena moteris jį išreiškė taip: „Aš esu prieš bet kokį karą. Taip jaučiuosi dėl šių įvykių. Kodėl aš esu prieš karą? Todėl, kad normalus žmogus bet kuriuo atveju turėtų būti prieš karą. Gaila, kad žmonės žūsta ir mūsų, ir kitoje pusėje.“

Buvo ir tokių, kurie tikėjosi, kad viskas baigsis gerai, bet, liūdnai pareiškė, kad karas tikriausiai greitai nesibaigs. Be kita ko, pasigirdo pareiškimų, kad ukrainiečiai yra „broliška liaudis“, todėl su jais apskritai nereikėtų kariauti, o tai, kas vyksta, apibūdino kaip siaubą ir pripažino, kad tai labai baisu.

Viena jauna mergina, paklausta apie karo metines, pasakė štai ką: „Tiesą sakant, man tai neatrodo teisinga, nes mes visi esame žmonės, ir jeigu mūsų vyriausybės turi kažkokių tarpusavio nesutarimų, tai ką bendro su tuo turi paprasti žmonės?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (9)

Susijusios žymos: