Neįtiketina! Kadyrovas pateikė kaltinimus Kremliui  ()

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas užsiminė apie tai, kad Putinas naikindamas sau nepriimtinus žmones pakartojo Stalino žingsnius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino „specialiosios operacijos“ metinių išvakarėse Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ne tik nepasirodė savo kreipimesi į Federalinę asamblėją, bet ir priminė Stalino nusikaltimą čečėnų tautai. Jo žodžiai nuskambėjo kaip kaltinimas dabartiniam Kremliaus šeimininkui, kuris dabar nusikalsta Ukrainos žmonėms.

„Pasmerkto Josifo Stalino įsakymu mūsų žmonėms buvo taikomas baisus genocidas – masinė deportacija į Sibirą ir Kazachstaną. Priežastis buvo nepagrįstas kaltinimas bendradarbiavimu su nacių okupantais. Tai buvo tik priedanga ištisų tautų žudynėms“, – sakė R. Kadyrovas, nepaisydamas atgimstančio Stalino kulto Rusijos Federacijoje.

Jis priminė, kad jo tauta kovojo prieš nacius kartu su kitomis sovietų valstybėmis, tačiau tuometinė valdžia nusprendė į tai užmerkti akis, nusprendusi „sunaikinti laisvę mylinčius išdidžius žmones“.

Jis apkaltino Staliną nužudžius tūkstančius čečėnų: „Mūsų moralinė pareiga yra prisiminti šiuos tragiškus įvykius, kad jie nepasikartotų!“

 

Tarptautinis stebėtojas Ivanas Jakovina pastebėjo, kad Kadyrovo tonas keičiasi. „Palyginkite praėjusių ir šių metų įrašų toną. Jis aiškiai ruošiasi Rusijos Federacijos žlugimui. Manau, jis puikiai žino tikrąją Rusijos armijos, ekonomikos ir politikos padėtį“, – reziumavo Jakovina.

 

(125)
(1)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: