„Jie numušė savo sraigtasparnius ir numušė savo lėktuvus“: „Financial Times“ paskelbė apie košmarą Rusijos kariuomenėje  ()

„Financial Times“ paskelbė apie košmarą Rusijos kariuomenėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmajame invazijos ir karo su Ukraina etape Rusijos kariuomenė numušė kelis savo lėktuvus, rašo „Financial Times“, remdamasis dviem Vakarų ir vienu Ukrainos pareigūnu.

Rusai buvo taip prastai pasiruošę, kad numušė savo lėktuvus ir sraigtasparnius.

„Galbūt tai nebuvo dviženklis skaičius“, bet daugiau nei vienas ar du Rusijos lėktuvai sulaukė draugiškos ugnies, sako buvęs aukštas JAV pareigūnas.

Tai lėmė, kad Rusijoje neliko pilotų, turinčių patirties kovinėse operacijose, kuriose dalyvauja sausumos pajėgos.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovo pavaduotojas Vadymas Skibitskis teigia, kad duomenys apie numuštus lėktuvus patvirtino Rusijos karinių pokalbių pasiklausymus.

„Jie numušė savo sraigtasparnius ir numušė savo lėktuvus“, – sako Skibitskis.

Rusijos fronto linijos aviacijos nuostoliai kare su Ukraina vertinami 6-8 %, teigiama IISS ataskaitoje. Bombonešių Su-24M ir naikintuvų Su-30SM nuostoliai yra didesni ir siekia 10-15 %. Rusija taip pat prarado daug Su-25 ir Su-34.

 

Tačiau pilotų prieinamumo problema yra dar rimtesnė, nes Rusijoje trūksta karo pilotų, turinčių didelę sudėtingų kovinių misijų patirtį. Nemaža jų dalis buvo negrįžtamai prarasta Ukrainoje. Papildyti pilotų rezervą per trumpą laiką neįmanoma dėl jų mokymo sudėtingumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(3)
(113)

Komentarai ()