Ukrainiečiai išbandė super efektyvų JAV ginklą, kurio patys bijojo: skelbiami įspūdžiai (Video)  ()

Minosvaidžiai yra labai naudingi ginklai, leidžiantys smogti giliai už fronto linijų nieko neįtariantiems priešams. Ukrainos gynėjai, sužinoję, kad naudos iš JAV gautus minosvaidžius M120, šiek tiek baiminosi, kad šiems ginklams reikės daug priežiūros. Bet buvo maloniai nustebinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

120 mm minosvaidis yra labai efektyvus ginklas. Jis yra pakankamai lengvas, jo amunicija nėra per didelė, o jo smūgis yra stiprus. Tiek Rusijos, tiek Ukrainos kariai naudoja 120 mm minosvaidžius.

Ukrainos gynėjai gavo minosvaidžių M120. „ArmyInform“ neseniai kalbėjosi su vienu iš sistemos operatorių ir jis („Pegasas“) atskleidė, kad jis baiminosi dėl minosvaidžiams būtinos priežiūros. Kariai mokymams išvyko į Vokietiją, kur dvejonės buvo išsklaidytos – M120 lengviau naudoti ir prižiūrėti nei sovietinius minosvaidžius.

 

„Mes labai mėgstame šią įrangą. Naktimis galime dirbti ramiai ir saugiai, neatskleisdami savo pozicijų, kaip būtų su mūsų senais minosvaidžiais, kurių skales reikia apšviesti žibintuvėliais. Labiausiai bijojome, kad įranga bus keista, bet nieko tokio nenutiko“, – sakė „Pegasas“.

M120 minosvaidis - tai Izraelyje sukurtas „Soltam K6“. Toks minosvaidis sveria beveik 145 kg, tačiau jį galima greitai išardyti greitam transportavimui. Ukrainos gynėjai pastebėjo, kad M120 minosvaidis yra lengvesnis ir patogesnis naudoti nei senieji sovietiniai. Jis taip pat yra greitas – didžiausias šaudymo greitis yra apie 16 šūvių per minutę, įprastas - 4 šūviai per minutę. M120 minosvaidžio veikimo nuotolis yra apie 7,2 kilometro. Įdomi M120 minosvaidžio savybė yra galimybė šaudyti lengvesnėmis 81 mm minomis – tai galima daryti naudojant specialų įdėklą.

 

Ukraina iš Vakarų sąjungininkų gavo daugybę skirtingų ginklų. Tai ir dovana, ir prakeiksmas, nes išmokti valdyti visus ir prižiūrėti tuos ginklus yra sudėtinga užduotis. Tačiau Vakarų instruktoriai teigia, kad ukrainiečiai greitai mokosi ir motyvacijos jiems tikrai netrūksta.

(211)
(2)
(208)

Komentarai ()