„Bus tikras Armagedonas!“ Ukraina turi planą, kokiais ginklais smogti į Rusijos užnugarį  ()

Jurijaus Kasjanovo teigimu, didelius „Shahed“ tipo dronus-kamikadzes labai lengva numušti, todėl Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia nedidelių, bet labai tikslių prietaisų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynybos pajėgos numuša beveik kiekvieną Rusijos pajėgų paleistą Irano „Shahed“ bepilotį orlaivį. Ukrainos karys Jurijus Kasjanovas „Telegram“ kanale papasakojo, kodėl jie nustojo būti grėsmingu ginklu ir kokius bepiločius orlaivius kovose reikėtų naudoti.

Ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad kovo 6-osios naktį oro gynyba numušė 13 iš 15 Rusijos paleistų dronų „Shahed“. Anot jo, Ukrainos kariai jau yra gerai apmokyti atremti šiuos orlaivius, nes jie yra dideli, triukšmingi ir matomi tiek radaro, tiek infraraudonųjų spindulių diapazone.

„Šie dronai iš pradžių buvo galingas ginklas, kol dar nebuvo sukurta kovos su jais taktika, o kai priešas turėjo daug šių bepiločių orlaivių, jis galėjo tiesiogine prasme paralyžiuoti oro gynybos sistemą paleisdamas jų didelį skaičių.

Dabar tikriausiai Iranas nepajėgus pagaminti jų tiek, kiek reikia Rusijai, o priešas dar nesukūrė savo gamybos linijos. O mes išmokome juos numušti“, – komentavo Jurijus Kasjanovas.

Jis pridūrė, kad rusų „Shahed“ naudojimo patirtis parodė, kad rasti ir numušti tokios klasės dronus nėra taip sunku.

Kariškis mano, jog Ukrainai reikia ne „Shahed“ analogų, o lengvesnių ir nekrentančių į akis dronų. Jo skaičiavimais, rusiškam tankui sunaikinti pakanka 1-2 kg keliamosios galios, nes tiek sveria suformuotas užtaisas arba „smūgio šerdis“, perverianti šarvus. Norint sunaikinti priešo oro gynybos sistemas ar orlaivius aerodromuose, visiškai pakanka kilogramo svorio sprogmens. Pagrindinį vaidmenį UAV atakoje vaidina ne kovinės galvutės svoris, o smūgio tikslumas.

 

„Mums reikia masinės gamybos pigių, tikslių, mažų, priešui nematomų bepiločių orlaivių, kurių šimtai per dieną sukeltų Armagedoną toli už priešo linijų. Tačiau mėgėjai ir viską išmanantys žmonės galvoja kitaip. Ir jie investuoja daug pinigų tam, ką priešas numuš taip pat lengvai, kaip mes sunaikiname šahedus“, – apibendrino Jurijus Kasjanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()