Pentagonas kuria apsaugą nuo paslaptingos ligos: kas yra „Havanos sindromas“?  ()

JAV Gynybos departamentas toliau atlieka savo tyrimą dėl to, ką vyriausybė vadina „nenormaliais sveikatos atvejais“, ir kuria apsaugos nuo šios ligos priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbame apie vadinamąjį „Havanos sindromą“ – paslaptingą ligą, kuria per pastaruosius kelerius metus sirgo daugiau nei tūkstantis Amerikos pareigūnų. Pirmą kartą ši liga tapo žinoma 2016 m., kai Amerikos diplomatai Havanoje be jokios priežasties pradėjo jausti trauminio smegenų pažeidimo simptomus. Kaip Pentagonas bando išsiaiškinti ligos priežastis ir nuo jos apsaugoti JAV piliečius, aprašyta kovo 6 d. paskelbtame „Politico“ straipsnyje.

Stebėtojai rašo, kad Pentagonas nusprendė atlikti savo „Havanos sindromo“ tyrimą, nepaisydamas panašaus tyrimo rezultatų, kuriuos paskelbė CŽA. Gynybos departamentas remiasi tuo, jog nėra įrodymų, kad paslaptingąją ligą sukėlė tariamas priešo energetinis ginklas.

Pentagono tyrimų padalinys, įskaitant armijos ir oro pajėgų laboratorijas, išbando ginklų sistemas, siekdamas nustatyti, kas gali sukelti tokius simptomus, sakė du buvę žvalgybos pareigūnai.

„Kongreso įgaliota daugiafunkcinė grupė Pentagone ir toliau daugiausia dėmesio skiria incidentų šalinimui. Tai apima priežasčių nustatymą, pasekmių švelninimą ir gydymą“, – sakė Gynybos departamento atstovas pulkininkas leitenantas Devinas Robinsonas.

Kartu generolas pažymėjo, kad Pentagonas yra orientuotas į atkirtį ir pagalbą aukoms, o ne į ginklų kūrimą. Jis taip pat patikslino, kad „Havanos sindromo“ aukos gydomos Walterio Reedo nacionaliniame medicinos centre Merilande.

 

Tuo tarpu stebėtojai pabrėžė, kad Pentagonas jau seniai tiria galimus nukreiptos energijos pritaikymus kariniams tikslams, įskaitant lazerius ir didelės galios mikrobangas, ir dabar šiai technologijai tirti išleidžia maždaug 1,5 mlrd. USD. Dėl to atsirado daugybė programų, įskaitant ginklų kūrimą JAV kariniam jūrų laivynui, naudojant lazerinę sistemą, kuri buvo patalpinta transporto laive Persijos įlankoje, taip pat „Boeing“ sukurtą raketą CHAMP, galinčią smogti priešo kompiuteriams ir elektronikai galingu radijo bangų impulsu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()