Sudaužytas T-90 tankų dalinys, rusai paralyžuoti: „Tokių dalykų dar nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo“  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovo Serhijaus Čerevatijaus teigimu, „Wagner“ kasdien praranda daugiau nei šimtą kovotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto apylinkės išlieka pagrindiniu karo veiksmų epicentru, vos per vieną dieną ten įvyko 102 apšaudymai ir 72 susirėmimai. Tačiau priešas patiria didelių nuostolių, įskaitant techniką – praranda net naujausius tankus T-90. Apie tai papasakojo Serhijus Čerevatijus.

Pasak jo, vien Bachmuto miesto rajone kovo 7 dieną įvyko 35 išpuoliai ir 12 susirėmimų, dėl kurių Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino 115 įsibrovėlių. Dar apie 200 rusų buvo sužeisti.

Čerevatijus paaiškino, kad „Wagner“ išlieka pagrindine Rusijos puolimo jėga. Tačiau galingus smūgius atlieka ir reguliarioji Rusijos kariuomenė. Kasdien Ukrainos gynėjai sunaikina mažiausiai šimtą kalinių, atvykusių kovoti už Rusijos Federaciją.

„Per pastarąsias 24 valandas buvo sunaikinti šeši tankai, iš kurių penki buvo naujausi T-90“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas.

Priešas Limano-Kupjansko segmente irgi bando atakuoti jau keletą savaičių: per dieną įvairių tipų artilerija atliko 184 regiono apšaudymus. Žuvo 48 įsibrovėliai, du buvo paimti į nelaisvę. „Tokio intensyvumo nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo“, – sakė Čerevatijus.

 

Pasak jo, Ukrainos gynėjai naudoja ir sovietinę, ir vakarietišką amuniciją. Jie stengiasi racionaliai naudoti ginklus. Čerevatijus teigė, kad šauliai dabar priversti įgyvendinti šūkį „vienas šūvis – vienas taikinys“, ir jiems tai pavyksta. Jis taip pat patikino, kad Ukrainos kovotojai yra motyvuoti, todėl sėkmingai sulaiko priešą ir daro jam didžiulius nuostolius.

„Jie negali trauktis ar žengti į priekį“, – apie rusus kabėjo Čerevatijus.

(171)
(4)
(167)

Komentarai ()

Susijusios žymos: