CNN: Rusija rado spragą, kaip gauti ginklų iš Kinijos  ()

Kinija gali naudoti prekybos kanalus ginklų perdavimui Rusijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN žurnalistai praneša, kad Kinijos aviacijos kompanijos vis dar bendradarbiauja su Rusijos Federacija. Tokia išvada padaryta žurnalistams išsamiai išnagrinėjus muitinės dokumentaciją.

Dar 2022 metų lapkritį Kinijos bendrovė „Poly Technologies“ siuntė Rusijai tiek sraigtasparnių, tiek radijo įrangos dalis. Ši įmonė jau daugiau nei metus aktyviai bendradarbiauja su viena iš Rusijos gamyklų Ulan Udėje, Užbaikalėje.

Muitinės dokumentai rodo, kad didžioji dalis detalių buvo „Mi-171E“ sraigtasparniams, kuriuos Rusijoje dažniausiai naudoja Nepaprastųjų situacijų ministerija. Tačiau kitos trys siuntos buvo susijusios su kariniu sraigtasparniu „Mi-171Š“, kurį Rusija naudoja kare prieš Ukrainą.

Tai dar nereiškia, kad Kinija aktyviai padeda Rusijai kare prieš Ukrainą. Tačiau Putino kariuomenei įsiveržus į Ukrainą šis bendradarbiavimas ne tik nenutrūko, bet ir sustiprėjo. Būtent šiuos prekybos tinklus Pekinas gali panaudoti tiekdamas ginklus Rusijai.

 

„Poly Technologies“ nebijo sankcijų iš Vakarų, nes yra pavaldi valstybinei „China Poly Group“, kuriai irgi taikomos sankcijos nuo 2013 m.

Pastarąjį mėnesį sklido žinios, kad Pekinas yra pasirengęs pradėti mirtinų ginklų tiekimą Maskvai. ES ir JAV paskelbė apie naujas sankcijas Kinijai, jei ši tam ryšis.

(4)
(10)
(-6)

Komentarai ()