ES sukrėsta, ką padarė Rusijos kareiviai: „tai peržengia bet kokias normas“  (1)

Europos Sąjungą sukrėsta Rusijos kariuomenės įvykdyta egzekucija neginkluotam Ukrainos karo belaisviui - tai yra „akivaizdus tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama ES pareiškime dėl tebesitęsiančios Rusijos agresijos prieš Ukrainą, pateiktame per ESBO Nuolatinės tarybos posėdį Vienoje.

„Prieš metus pradėjome gauti pirmuosius baisius pranešimus iš Ukrainos sostinės Kyjivo priemiesčių, taip pat iš Charkivo, Černihivo, Chersono, Mariupolio ir kitų didžiųjų Ukrainos miestų, kuriuos Rusija bandė užgrobti. Rusijos žiaurumai ėmė ryškėti po to, kai buvo išlaisvintos teritorijos, kurios anksčiau buvo kontroliuojamos Rusijos. Tose Ukrainos dalyse, kuriose vis dar yra neteisėta Rusijos okupacija, pavyzdžiui, Mariupolyje, žmonių tragedijos mastai yra stulbinantys. Pranešama apie masinius ir sistemingus žmogaus teisių pažeidimus ir represijas prieš vietos gyventojus“, – sakoma pareiškime.

ES pridūrė griežtai smerkianti „šiuos siaubingus veiksmus, taip pat Rusijos vykdomus išpuolius prieš kritinę Ukrainos infrastruktūrą, gyvenamuosius ir medicinos pastatus, mokyklas ir kultūros įstaigas“.

 

„Mes taip pat esame sukrėsti naujausių pranešimų apie Rusijos pajėgų įvykdytą netinkamą poelgį su karo belaisviu ukrainiečiu ir nufilmuotą jo egzekuciją - tai yra grubus tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimas“, – sakoma pareiškime.

Pabrėžta, kad ES yra pasiryžusi patraukti atsakomybėn „visus karo nusikaltimų ir kitų sunkių nusikaltimų, įvykdytų dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, vadus, vykdytojus ir bendrininkus“.

(37)
(2)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: