Ukrainos pulkininkas atskleidė, kokiame etape yra pasiruošimas kontrpuolimui ir kada jis prasidės (Video)  ()

Veiksmingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomasis puolimas turėtų prasidėti, kai baigsis kariškių mokymas ir bus gauta visa reikalinga ginkluotė bei amunicija. Be to, svarbus veiksnys yra orai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavasariniai lietūs truks apie mėnesį – iki balandžio vidurio. Tai „24 kanalui“ sakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas ir instruktorius Romanas Svitanas.

Vadinasi, iki balandžio vidurio Ukrainos gynėjai ruošis kontrpuolimo veiksmams ir atliks tam tikras užduotis. Be to, Ukraina padidins technikos ir amunicijos, kurią Vakarų partneriai perduos Ukrainai, kiekį, taip pat ruoš atsargas.

„Joks kontrpuolimas tikrai nebus atliktas be atsargų. Tai neturi prasmės, nes būtent atsargos reikalingos norint išlaikyti flangą ir prasiveržti tam tikromis kryptimis“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas.

Atitinkamas pasiruošimas užtruks apie mėnesį, o nuo balandžio vidurio prireiks dar kelių savaičių – iki gegužės 9 dienos išsiaiškinti rusų veiksmus. Juk Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui ši data yra šventa.

Karo ekspertas pažymėjo, kad bet kuriai kariuomenei yra „auksinis mėnuo“, kada jos veiksmai įsibėgėja. Įsibrovėliai dabar deda nemažas pastangas žengti į priekį ir greičiausiai tai tęsis dar kelias savaites – iki kovo pabaigos – balandžio pradžios. Tuo pačiu Putinas gali priversti įsibrovėlį imtis tam tikrų veiksmų iki gegužės 9 d.

 

„Nuo balandžio vidurio iki gegužės 9 d.  – tai mūsų kontrpuolimo „auksinis mėnuo“, – mano Svitanas.

Jo nuomone, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo veiksmai galimi viena, dviem ar net trimis kryptimis. Tai priklausys nuo Ukrainos vadovybės ketinimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()