„Tai perspėjimas kinams“. Skelbiama, kad „Wagner“ pradėjo kinų žudynes  ()

Sekmadienį, kovo 19 d., ginkluoti vyrai įsiveržė į Kinijos aukso kasyklą Centrinėje Afrikos Respublikoje. Užpuolikai nužudė devynis Kinijos piliečius ir sužeidė dar du.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai informuoja AP.

Aukso kasykla atakuota apie 05:00. Apie tai informavo kaimyninio Bambario miesto meras Abelis Matipata. Jis pridūrė, kad kasykla buvo atidaryta tik prieš kelias dienas. Leidinys taip pat pažymi, kad likus kelioms dienoms iki išpuolio, ginkluoti vyrai šalies vakaruose netoli sienos su Kamerūnu pagrobė tris Kinijos piliečius.

Sekmadienį aukų kūnai buvo atgabenti į sostinę Bangį. Vietos valdžia pranešė persekiojanti užpuolikus. Ji atsisakė nuo kitų komentarų.

AP rašo, kad dėl išpuolio iš pradžių buvo kaltinama regione aktyviai veikianti ir nuolat šalies pajėgas atakuojanti koalicija „Patriotai už pokyčius“. Koalicija taip pat susijusi su buvusiu CAR prezidentu Francois Bozize.

Koalicija savo ruožtu paskelbė pareiškimą, kuriame atmetė jai mestus kaltinimus. Koalicijos karinis atstovas Mamadou Kura tvirtina, kad ataką suplanavo Rusijos samdiniai, būtent „Wagner“. Jų tikslas buvo „išgąsdinti kinus, kurie čia įsikūrę buvo daug anksčiau, nei rusai“. Kura nepateikė jokių įrodymų.

 

Pažymima, kad Centrinės Afrikos Respublikos prezidentas Faustinas-Archangas Touadera pasamdė grupę rusų samdinių, kad jie užtikrintų saugumą ir vestų karinius mokymus. JT stebėtojai „Wagner“ apkaltino žmogaus teisių pažeidimais, įskaitant masines žudynes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(24)
(1)

Komentarai ()