„Tai geriausia kariuomenė pasaulyje“. Australų generolas skelbia monstrinę jėgą, kuri pralenkė net JAV (Video)  (1)

Į atsargą išėjęs australų generolas Mickas Ryanas gyrė Ukrainos teritorines gynybos pajėgas ir vadovybę už Tarptautinio legiono organizavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė šiuo metu yra stipriausia pasaulyje. Tokią nuomonę dienraščiui „Kyiv Post“ išreiškė į atsargą išėjęs Australijos kariuomenės generolas majoras Mickas Ryanas.

„Tai geriausia kariuomenė pasaulyje. Jie yra labiausiai patyrę šiuolaikiniame kare, jie tai įrodė per pastaruosius 13 mėnesių“, - sakė jis.

Ryanas taip pat sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos „praliejo daug kraujo“ ir taip pat galėjo išmokti daug svarbių pamokų. Daugelis kariuomenių turi daug ko pasimokyti iš ukrainiečių. Pavyzdžiui, kaip panaudoti prieštankinius ginklus, taip pat dronus žvalgybai ir artilerijos koregavimui.

Australijos kariškiai taip pat gyrė Ukrainos teritorines gynybos pajėgas. Jis teigė, kad tai yra profesionali kariuomenė, kurią sudaro patyrę kariškiai, jau turintys kovinių operacijų Donbase patirties.

Ryanas gyrė Ukrainos vadovybę už galimybę suburti užsienio karius (Tarptautinis legionas). Anot jo, tai didelė problema bet kuriai kariuomenei, ypač aktyviosios karo fazės metu.

Markas Kanchianas, Strateginių ir tarptautinių studijų centro Tarptautinės saugumo programos vyresnysis patarėjas, sakė „Newsweek“, kad Ryanas yra teisus, sutelkdamas dėmesį į žmogiškąjį karo veiksnį. Ekspertas įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kovoja geriau nei Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos, tačiau jis nesutinka su teze „geriausia kariuomenė pasaulyje“.

 

„Dauguma Ukrainos vadų mūšio lauke pasirodė esą labai kvalifikuoti, tačiau jiems tikriausiai trūksta pakankamai pasirengimo atlikti sudėtingus jungtinius manevrus“, – sakė Kanchianas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai (1)