„Išgirdau artėjančios techniko riaumojimą ir prasidėjo“. Skelbiama apie monstrinį mūšį iš 5 m atstumo (Video)  ()

Pasak kario, jiems pavyko pranešti, kad link jų artėja priešo pėstininkų kovos mašina, tačiau viskas įvyko taip greitai, kad buvo pastebėta, kai iš tikrųjų buvo 5 metrai iki jų pozicijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-26 „Išgirdau artėjančios techniko riaumojimą ir prasidėjo“. Skelbiama apie monstrinį mūšį iš 5 m atstumo (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete paplito vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota kontaktinė kova su okupantais, užfiksuota vieno kovotojo. Vėliau tapo žinoma, kad mūšiui 5 metrų atstumu vadovavo 21 metų 92-osios brigados 22-ojo bataliono kovotojas su šaukiniu „Predator“. Tai atsitiko Svatovo kryptimi. Žurnalistui Jurijui Butusovui jis papasakojo, kaip tada viskas vyko.

Kovotojo teigimu, mūšis įvyko vasario 16 d. Dieną prieš tai „Predator“ padalinys gavo įsakymą imtis „kietos“ gynybos. Visi tada suprato, kad lengva nebus, bet prieš tai jau buvo atlikta nemažai darbų, tad nebuvo ko prarasti.

„Su partneriu pareigas eidavome iki 14 val. Nebuvo jokių požymių, kad gali būti užpuolimas. Buvo tylu. Pasigirdo šūviai iš tankų. Tada paklausiau savo partnerio: „Kiek dabar valandų?", jis atsakė 13:30. Džiaugiausi, kad liko pusvalandis, ir mus pakeis. Rusai trukdė ryšį, tik per radiją išgirdau: „Jūsų kryptimi...“ ir viskas, ryšys dingo. Kreipiausi į savo partnerį, kad vėl pakviesčiau, bet tuo metu jis išgirdo artėjančios įrangos riaumojimą“, – pasakoja „Predator“.

Pasak kario, jiems pavyko pranešti, kad link jų artėja priešo pėstininkų kovos mašina, tačiau viskas įvyko taip greitai, kad buvo pastebėta, kai iš tikrųjų buvo likę tik 5 metrai iki pozicijos.

 

Tada prasidėjo pats mūšis. Okupantų pėstininkai jau buvo savo pozicijoje, kai vaikinas ėmė juos likviduoti automatu, tada kulkosvaidžiu slopino priešo ugnį. Tada jis pradėjo kovoti granatomis. Kovotojo partneris tuo metu gabeno šaudmenis. „Predator“ įsakė jam užtaisyti granatsvaidį, tačiau jis sugedo ir neveikė. Toliau šalia sprogo priešo granata.

„Iš pradžių buvau sutrikęs. Bet susikaupiau, nes supratau, kad jei nieko nedarysiu, vėliau viskas bus liūdna. Sakau jam (savo partneriui – red.), duok man granatsvaidį. Pirmas šūvis granatsvaidžiu nesustabdė kovos mašinos, tikriausiai nepataikiau“.

Anot vaikino, okupantų nesustabdė net ir tai, kad du iš jų buvo nukauti ir sužeisti. Iš šarvuočio išlipo 12 žmonių.

 

Pats „Predator“ sako, kad jam pavyko savo partnerio dėka, kuris, nepaisydamas smegenų sukrėtimo, atlikti šūvius.

„Visų pirma, jis naujokas. Iš tikrųjų apkasuose jis pirmą kartą. Visi galvoja, kad jis išsigandęs. Jis gavo smegenų sukrėtimą, spengė ausyse, darė tai, ką sakau. Jei ne jis, nieko nebūtume laimėję“, – sako kovotojas.

Jis padėkojo savo vadams ir bendražygiams. Pats „Predator“ gavo skeveldros paliktą žaizdą. Jie paliko mūšį be nuostolių. Okupantai turėjo nuostolių. Puolimas buvo suvaržytas, okupantai pasitraukė.

Anot Jurijaus Butusovo, nedideliame video fragmente yra matomas puikus kareivio žygdarbis, sudėtingas mūšis su daugybe taktinių sprendimų, koordinuotas vadų darbas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()