„Tai bus precedento neturintis žingsnis“. ES ruošiasi padaryti kai ką neįtikėtino  ()

Europos Sąjunga siekia konfiskuoti įšaldytą Rusijos turtą, kurio vertė siekia apie 350 mlrd. dolerių. Tačiau tai bus precedento neturintis žingsnis, todėl šį planą įgyvendinti bus labai sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė ES darbo grupės vadovas Andersas Anlidas, praneša Censor.NET, remdamasis „Euractiv“.

A. Anlidas pažymėjo, kad, kalbant apie milžiniškų pinigų sumų, skirtų Ukrainos atkūrimui, suradimą, niekas niekada nebus lengva, surasti teisėtą būdą konfiskuoti yra iššūkis. Pasak jo, Europa turi būti „novatoriška“, kad galėtų su tuo susidoroti. 

Anlidas pabrėžia, kad tai pirmas kartas, kai ES planuoja ne tik įšaldyti turtą, bet ir jį konfiskuoti bei perduoti kitai šaliai. Pasaulinėje teisėje tai buvo padaryta tik su Irako turtu, kurį JAV konfiskavo prieš žlungant Saddamo Husseino režimui.

Pasak leidinio, yra dvi įšaldyto turto rūšys: privatus turtas (pavyzdžiui, oligarcho jachta) ir valstybės turtas, pavyzdžiui, Rusijos centrinio banko užsienio valiutos atsargos. Valstybės turtas paprastai yra didesnis ir jį lengviau konfiskuoti teisiškai. Vien tik Rusijos Federacijos užsienio valiutos atsargos sudaro beveik 300 mlrd. dolerių.

 

Anot Anlido, „natūralu, kad šis agresorius turėtų sumokėti ir atlyginti už vykstantį brutalų Ukrainos naikinimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(3)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: