„Tai rodo visi ženklai“: rusai ruošiasi bėgti!  ()

Pietų karinės vadovybės atstovė spaudai Natalija Humeniuk teigia, kad okupantai vogtus daiktus pradėjo siųsti į Rusiją. Anksčiau tokie ženklai rodė, kad Rusijos kariuomenė ruošiasi palikti okupuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai galbūt pradėjo ruoštis naujam „geros valios gestui“ Chersono srityje, teigia Humeniuk.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiuo metu mato ženklų, kad Chersono srityje dislokuoti rusų okupantai pradėjo ruoštis tam, kad jiems teks palikti Chersono srities teritoriją. Tai liudija faktas, kad iš ukrainiečių pavogti daiktai siunčiami į Rusiją.

„Tiek dešiniojo, tiek kairiojo kranto Chersono regionų gyventojai jau žino „liaudies ženklą“ – kai okupantai pradeda persirengti civiliais drabužiais ir labai atsargiai pakuoja viską, ką prisivogė, siųsdami savo turtą per „bortelį“ mainais į amuniciją, tai dažniausiai yra pasiruošimas „gestams“, – aiškino Natalija Humeniuk.

 

Prie to prisideda Ukrainos kariuomenės veiksmai - rengiamas kontrpuolimas demoralizuos priešą. Humeniuk taip pat pažymėjo, kad būtų puiku, jei rusai patys paliktų teritoriją be kovos, nes jų likimas ir taip užantspauduotas.

„Mes jau kalbėjome apie mažiausiai 30 kilometrų ruožo išvalymą, kad būtų lengviau gyventi dešiniajame krante“, – paaiškino Humeniuk.

(112)
(2)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: