„Lukašenka pats sau pasirašė mirties bausmės įstatymą“. Baltarusijoje gali būti netikėti įvykiai  ()

„Euroradijo“ vyriausiojo redaktoriaus Pavelo Sverdlovo teigimu, jeigu Minske bus išrinktas naujas Baltarusijos prezidentas, Lukašenka galės būti teisiamas pagal jo priimtus įstatymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje žinomas žurnalistas sakė, kad Aleksandras Lukašenka įstatymą dėl mirties bausmės už valstybės išdavystę pasirašė pats sau.

„Manome, kad Lukašenka pats pasirašė įstatymą sau. Nes jei įvyks pokyčiai ir jis kažkaip nespės pasislėpti kokiame nors Rostove prie Dono... Tada, natūralu, jis bus teisiamas už išdavystę ir už viską, ką jis darė beveik 30 metų būdamas valdžioje“, – sakė žurnalistas.

Sverdlovas pažymi, kad jei Baltarusijoje ateis nauja demokratinė vyriausybė, Aleksandras Lukašenka nebus siunčiamas mirties bausmei, nes vienas iš pirmųjų įpėdinio sprendimų bus mirties bausmės panaikinimas.

„Šis įstatymas, žinoma, gali būti nukreiptas prieš tuos, kurie pastaraisiais metais Baltarusijoje vykdė nusikaltimus žmogaus teisėms“, – sakė Sverdlovas.

 

Aišku, Lukašenka apie tai negalvoja - jis galvoja apie Baltarusijos partizanus, naikinančius jų šalyje dislokuotą rusų karinį turtą. Apie tuos, kurie prieš Lukašenkos ir jo vadovo Putino valią padeda Ukrainai.

(45)
(3)
(42)

Komentarai ()