Vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“ vėl patyrė nesėkmę – skelbiama, kas nutiko šį kartą  ()

Visiškai suremontuoti laivą planuojama iki 2024 m., tačiau net jei tai įmanoma padaryti, Rusijos Federacijai reikia surasti 1500 kvalifikuotų jūreivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija vis dar planuoja iki 2024 metų vėl pradėti eksploatuoti vienintelį lėktuvnešį „Admirolas Kuznecovas“, tačiau dabar laivas yra be įgulos. Apie tai praneša „The War Zone“.

Lėktuvnešio „Admirolas Kuznecovas“ kapitalinis remontas tęsiasi jau 6 metus, bet dabar jam grįžtant į tarnybą atsirado dar viena kliūtis – įgulos trūkumas. Rusijos Federacijos gynybos ministerija pradėjo ruoštis naujos įgulos formavimui, tačiau nežinoma, kiek laiko užtruks naujos įgulos paieška ir apmokymas. Rusijos skaičiavimais, karinis jūrų laivynas planuoja įdarbinti 1500 žmonių, tai yra 400 mažiau nei prieš renovaciją. Oficialiai tai paaiškinama automatizuotų sistemų ir mazgų įrengimu.

Tačiau leidinyje pažymima, kad be karininkų, šturmanų ir kitų įgulų narių reikalingi specialiai parengti aviacijos įrangos eksploatavimo ir priežiūros specialistai. Dėl Rusijos ir Ukrainos karo rasti reikiamą skaičių žmonių ir specialistų bus sunku.

„Net jei yra 1500 tinkamų jūreivių, jų mokymas ir susipažinimas su lėktuvnešiu užtruks mėnesius, nes „Kuznecovas“ yra didžiausias antvandeninis laivas Rusijoje. Net senai įgulai būtų sunku išmokti valdyti naujai įrengtą laivą. Netinkamai apmokyta įgula gali sukelti didelių avarijų“, – sako Rusijos karinio jūrų laivyno ekspertas Matusas Smutnis.

 

Todėl pradiniame etape Rusijos Federacija gali pritraukti kvalifikuotus pareigūnus iš kitų laivų rotacijos principu, kad užtikrintų „apytikslį lėktuvnešio veiklos efektyvumą“.

Karinių jūrų pajėgų naikintuvų Su-33 ir MiG-29KR, kuriais ginkluotas laivas, pilotai taip pat turi būti papildomai apmokyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()