Propaganda tiesiog įsiuto! Sankt Peterburgo gubernatorius skaitė pranešimą prie Ukrainos vėliavos - kas nutiko?  ()

Sankt Peterburgo miesto gubernatorius Aleksandras Beglovas sakė kalbą Ukrainos vėliavos fone ir taip rimtai supykdė rusų propagandistus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-16 Propaganda tiesiog įsiuto! Sankt Peterburgo gubernatorius skaitė pranešimą prie Ukrainos vėliavos - kas nutiko?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai buvo maža detalė, bet rusų „karo tinklaraštininkas“ Michailas Zvinčukas apsiputojo, kad Beglovo kalba Ukrainos vėliavos fone yra lyg Leningrado miesto komiteto vadovo kalba nacistinės Vokietijos vėliavos fone.

„Tikriausiai reikia daugiau žūčių fronte ir teroristinių išpuolių šalyje, kad pareigūnai maloniai nusiteiktų tai pašalinti. Nors jei po metų karo nieko nesuprato, tikriausiai jau per vėlu ką nors keisti, lieka tik apkarpyti“, – „Telegram“ rašė tinklaraštininkas.

Rusijos propagandistai piktinosi, kad tai vyksta po to, kai Sankt Peterburge kavinėje buvo nužudytas karo korespondentas Maksimas Fominas, kuris buvo žinomas Vladleno Tatarskio pseudonimu.

Politiko kalbą prie Ukrainos vėliavos pakomentavo ir ilgametis Beglovo priešas, „Wagner“ vadovas, Jevgenijus Prigožinas. Jis pareiškė, kad yra žmonių, kurie žūsta naikindami Ukrainos vėliavą, o kiti ją „šlovina“.

Kas nutiko iš tikrųjų? Na, Sankt Peterburge vyko Nepriklausomų Valstybių Sandraugos narių tarpparlamentinė asamblėja. Kaskart kai vyksta su Nepriklausomų Valstybių Sandrauga susiję renginiai, Sankt Peterburge kyla Ukrainos vėliava. Ukraina iš šios organizacijos pasitraukė 2014 metais, bet dar 2018 metais Rusijos Federacijos tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko sakė, kad oficialaus pasitraukimo nebuvo. Aleksandras Beglovas kalbėjo ne šiaip prieš Ukrainos vėliavą, bet prieš visą vėliavų eilę. Tiesiog propagandistams mėlynai-geltona vėliava užkliuvo labiausiai.

 

Štai kaip tai atrodė:

 

(24)
(2)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: