„Tai neįtikėtina! Vos po 5 savaičių!“. NATO priblokšta, ką ukrainiečiai padarė su Vakarų tankais  (1)

„Tai aukščiausias rodiklis“, – Ukrainos karių meistriškumu pratybų metu stebėjosi NATO instruktoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO bazėse kovinius mokymus atliekantys Ukrainos kariškiai nustebino Vakarų instruktorius aukščiausiais įgūdžiais ir sumušė esamą rekordą.

Britų, norvegų ir kiti NATO instruktoriai, rengiantys Ukrainos karius, stebisi ukrainiečių koviniu pajėgumu. Vieną pavyzdį pateikė karo analitikas Jurijus Švecas.

Pasak jo, dar praėjusią savaitę į Ukrainą buvo išsiųsta dar viena vakarietiškus tankus valdyti išmokusių karių grupė. Po penkių savaičių trukusių pratybų Ukrainos kariai, išlaikę „baigiamuosius egzaminus“, kur šaudė „kovinėmis sąlygomis“, pataikė į 93 % taikinių.

„Trys NATO instruktoriai buvo priblokšti tai pamatę, jie sakė: mes turime asų, tankų vairuotojų, kurie treniruojasi metų metus, ir jie turi didžiausią 90 % pataikymo rodiklį. Ukrainiečiai atvyko, penkias savaites treniravosi – ir 93 % . Jie sako, kad tai neįtikėtina“, – sakė Švecas.

 

Ekspertas taip pat pažymėjo, kad mokymus vykdė jau kovoję kariai, tai buvo tankistai. Jų amžius – maždaug nuo 40 iki 45 metų, vyriausiam iš jų – 56 metai. Juos pakeitė nauji tankistai nuo 30 iki 35 metų, kur jauniausiam daugiau nei 20 metų.

„Tai rimtai apmokyti žmonės, kurie gali ir turi duoti triuškinantį smūgį Rusijai“, – pabrėžė Švecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(3)
(238)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: