„7 vien per 2 dienas“ - prasideda Maskvos puolimas, rusams kyla panika  ()

Masiniai dronų antskrydžiai Maskvos srityje parodė, kad Rusijos oro gynybos sistemoje yra „skylių“, teigia ekspertai. Artimiausiu metu turėtume tikėtis dar daugiau dronų kritimo Maskvos apylinkėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gyventojai yra susirūpinę dėl bepiločių orlaivių, kurių pastarosiomis dienomis masiškai randama Maskvos srityje. „Korrespondent“ išsiaiškino, kas žinoma apie dronus ir ar jie gali atakuoti Rusijos sostinę.

Kaip skelbia žiniasklaida Rusijoje, vien balandžio 24-25 dienomis Maskvos srityje sudužo septyni dronai. Propagandistai gąsdina žmones, bepiločius vadindami ukrainietiškais, ir perspėja rusus apie galimą masinį išpuolį per gegužės šventes. Bauginimus kursto ir Ukrainos verslininko Volodymyro Jacenkos paskelbtas konkursas, kuris pažadėjo sumokėti 20 mln. grivinų komandai, kurios dronas Maskvoje nusileis gegužės 9 d.

Balandžio 24 dieną Maskvos srities Bogorodskio rajono kaime sudužo nepilotuojamas lėktuvas su 17 kg sprogmenų ir sprogstamaisiais užtaisais M112, kurie naudojami pastatams griauti. Rusai pastebėjo, kad jis panašus į Ukrainos droną-kamikadzę UJ-22 iš „Ukrjet“ kompanijos. Teigiama, kad prietaisas priartėjo prie Maskvos iš šiaurės rytų ir netrukus nukrito, nes baigėsi degalai.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas pažymėjo, kad Ukrainos dronas UJ-22 gali nešti apie 20 kg sprogmenų iki 1000 km atstumu. Taigi Maskva ar Sankt Peterburgas jau yra gana realūs Ukrainos kariuomenės taikiniai, jei tik yra pakankamai degalų ir nesutrukdo oro gynyba.

 

Maskvos regione rastą droną galima vadinti tik pirmąja kregžde, kuri sugebėjo prasiskverbti pro nesandarią Rusijos oro gynybą“, – sakė Romanas Svitanas.

Tą pačią balandžio 24 dieną už kelių kilometrų nuo to drono katastrofos vietos buvo rastas kvadrokopteris su kamera. Vakare Maskvos srityje rastas dar vienas nežinomas dronas, kuris nusileido parašiutu. Dar vienas neaišku kam priklausantis mažas mėgėjiškas dronas „Mavic“ su vaizdo kamera nukrito už kelių metrų nuo Maskvos naftos perdirbimo gamyklos. Pastarasis, aišku, neatskrido iš Ukrainos. Balandžio 25 dieną netoli Maskvos nukrito dar trys dronai, visi su vaizdo kameromis - visi santykinai netoli galimai UJ-22 sudužimo vietos.

(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: