„Wagner“ pagrasino sušaudyti „Gazprom“ armiją (Video)  ()

Privačių karinių grupuočių klestėjimas Rusijoje neišvengiamai bus susijęs su ginkluoto nusikalstamumo augimu. „Wagner“ jau konfliktuoja su kitomis privačiomis grupėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-27 „Wagner“ pagrasino sušaudyti „Gazprom“ armiją (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačios karinės bendrovės padeda Rusijai nuslėpti karo nusikaltimus ir nuostolius. Taip pat ir pati karo kaina popieriuje tampa mažesne, o ir atsakomybė už tas privačias grupes tenka nežinia kam. Tiesą sakant, tokios sukarintos grupės net neturi legalaus statuso Rusijoje, tačiau jų dabar - labai daug.

„Wagner“, aišku, yra garsiausia privati karinė bendrovė, bet tik dėl to, kad jos vadovas Jevgenijus Prigožinas daug investavo į tą žinomumą. Šiuo metu „Wagner“ ir „Gazprom“ karinė grupė „Potok“ įsivėlė į atvirą konfliktą.

„Potok“ ir dar viena karinė bendrovė „Redut“ buvo pasiųsti pakeisti pavargusių „Wagner“ dalinių. Tačiau kaip tik tuo metu ukrainiečiai labiau paspaudė rusų pozicijas ir jiems teko trauktis. „Wagner“ kariai taip supyko ant atsitraukusių „Potok“ smogikų, kad pagrasino juos sušaudyti. Na, o „Potok“ dėl to skundžiasi Putinui.

 

Tuo tarpu „Wagner“ kaltina „Potok“ bailumu ir sako, kad jie paliko ir pozicijas, ir ginklus jose. Į nelaisvę patekęs rusų karys pasakojo, kad „Gazprom“ turi ir kitų dalinių - pavyzdžiui, „Fakel“ bei „Plamia“.

Kodėl Rusijoje dabar tiek daug privačių karinių bendrovių? Vėlgi, Rusijai tai naudinga, nes valstybinės funkcijos - karyba - išmetamos iš oficialių statistikos eilučių. Tuo pačiu, pinigai joms keliauja į privačias kišenes - pas oligarchus, kurie yra valdančiojo elito gretose. Prigožinas šiaip nėra tuo patenkintas, nes mano, kad „Gazprom“ karinės bendrovės mažina „Wagner“ įtaką. Jis teigia, kad privačios karinės kompanijos kuriamos ir tam atvejui, kad Rusijos politinė sistema ims byrėti ir, paprastai sakant, pagrindinėms privilegijuotoms korporacijoms teks gintis. Nuo ko? Kas ten žino - galbūt nuo žmonių, galbūt nuo kitos valdžios, kuri bandys skaidyti tuos siaubingai neefektyvius ir ypatingai privilegijuotus darinius kaip „Gazprom“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: