Kinija nori taikos - į Ukrainą atvyksta spec. pasiuntinys  (3)

Kinijos specialusis pasiuntinys vyksta į didelę kelionę po Europą, kurios metu turi pradėti taikos procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 15 d. Kinijos specialusis pasiuntinys Li Hui vyks į Ukrainą, taip pat lankysis Rusijoje ir kitose Europos šalyse, dėl Pekino planų tarpininkauti diplomatiniam rusų pradėto karo sureguliavimui. Tai susirinkime pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wangas Wenbinas, rašo „Bloomberg“.

Pažymima, kad be Kyjivo ir Maskvos specialusis pasiuntinys Eurazijos reikalams taip pat lankysis Varšuvoje, Paryžiuje ir Berlyne.

„Kinijos atstovų vizitas atitinkamose šalyse yra dar viena šalies įsipareigojimo skatinti dialogą apraiška ir visiškai parodo, kad Kinija yra taikos pusėje“, – sakė W. Wenbinas.

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą Rusijos Federacijos pradžios Kinija tikino esanti šiame konflikte neutrali. Šių metų balandį Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gangas viešai pareiškė, kad Pekinas neteiks ginklų nė vienai pusei.

 

Rusijos invazijos į Ukrainą metinių proga Kinija taip pat pristatė savo „taikos planą“, kurio esminis taškas buvo „pagarba visų šalių suverenitetui“. Tiesa, dokumente nebuvo punkto, reikalaujančio išvesti Rusijos kariuomenę iš suverenios Ukrainos teritorijos.

Balandžio pabaigoje V. Zelenskis ir Kinijos lyderis pirmą kartą po invazijos galėjo tiesiogiai pasikalbėti telefonu. Iš karto po šio pokalbio buvo paskelbta, kad Ukraina siųs naują ambasadorių į Kiniją, o Kinija – savo specialųjį atstovą į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(11)
(0)

Komentarai (3)