„Samsung“ atskleidė susukamą 12,4 colių OLED ekraną (Video)  ()

Los Andžele vykstančioje kasmetinėje parodoje „Display Week“ bendrovė „Samsung“ pristatė potencialiai revoliucinį 12,4 colių susukamą OLED ekranų panelę. Žinoma, tai ne pirmas kartas, kai matome susukamą koncepciją, tačiau „Samsung“ išradimas yra žingsniu priekyje konkurentų, nes jis kol kas yra didžiausias ekranas ir susukamas į mažą ritinėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panelė gali būti keičiama nuo 49 mm iki 254,4 mm, tai įspūdingas 5 kartus didesnis mastelis, palyginti su dabartiniais susukamais ekranais, kurie gali būti tik 3 kartus didesni už pradinį dydį. „Samsung Display“ teigia, kad tai pavyko pasiekti naudojant O formos ašį, imituojančią slinktį. Bendrovė vadina jį „Rollable Flex“ ir ekraną galima visiškai suvynioti.

Be „Rollable Flex“, „Samsung“ pristatė „Flex In & Out“ OLED panelę, kuri gali lankstytis abiem kryptimis, kitaip nei šiuo metu naudojama technologija, leidžianti OLED ekranus lankstyti tik viena kryptimi.

Korėjos technologijų milžinė taip pat pristatė pirmąją pasaulyje OLED panelę su integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu ir širdies ritmo jutikliu. Dabartinės realizacijos remiasi nedideliu jutiklio plotu, o „Samsung“ sprendimas leidžia atrakinti telefoną piršto prisilietimu bet kurioje ekrano paviršiaus vietoje. Šviesą jaučiantis organinis fotodiodas (OPD) įmontuotas pačioje panelėje. Ši technologija taip pat gali nuskaityti kraujospūdį, širdies ritmą ir stresą stebėdama kraujagyslių susitraukimą ir atsipalaidavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()