„Rusija nebeturi šansų.“ Į Ukrainą ateina mirtinas ginklas (Video)  (14)

Vakarų sprendimas aprūpinti Ukrainą naikintuvais F-16 atima iš Rusijos bet kokią galimybę nepralaimėti karo, įsitikinęs Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nebeturi šansų – sprendimas tiekti F-16 karą atveda į galutinį etapą, o po to seks neišvengiamas karinis Rusijos Federacijos pralaimėjimas.

Tokią nuomonę savo tinklaraštyje „YouTube“ išsakė žinomas Rusijos politikas, istorikas Dmitrijus Černyševskis.

Jo nuomone, F-16 tiekimo vėlavimas yra susijęs su Ukrainos oro gynyba. Pirmiausia Vakarai prieš pristatydami lėktuvus pasirūpino, kad Ukraina galėtų apsaugoti savo oro pajėgų bazes nuo oro antskrydžių. Tai jau padaryta.

„Kai tik „Patriot“ buvo dislokuotos ir paaiškėjo, kad jos numušė „nesunaikinamas“ „Kinžal“ raketas, ir Rusija neturi galimybių sunaikinti F-16 jų bazėse, sprendimas iš karto buvo priimtas... Ukraina gaus orlaivių... Iš pradžių greičiausiai kelios eskadrilės bus perkeltos oro gynybos misijoms, saugančioms Ukrainos miestus. Tačiau labai greitai jų skaičius padidės ir naikintuvai pereis prie kovinių užduočių sprendimo mūšio lauke“, – sakė D. Černyševskis.

Jis įtaria, kad F-16 vaidins svarbesnį vaidmenį Rusijos pasidavimo derybose nei mūšio lauke. Maskva nebeturės galimybės likti Ukrainos žemėje. Karas oficialiai pralaimėtas, ir ji turės derėtis su Kyjivu, kad pasitrauktų.

 

Ukrainiečių F-16 pasirodymas, pabrėžė D. Černyševskis, kardinaliai pakeis patį karo pobūdį. Jis nustos būti artilerijos ir taps aviacijos. Be to, šis žingsnis pašalins sviedinių bado problemą iš Ukrainos ir Vakarų santykių darbotvarkės.

„Mes susidūrėme su realia perspektyva, kad pritrūks sviedinių, bus neįmanoma kovoti ir teks sutikti su paliaubomis... Bet perėjus prie aviacijos karo (...) nebus nesėkmių pavasario-rudens laikotarpiu, tiekiant amuniciją Ukrainai.

Ukraina galės tęsti šią kovą neribotą laiką... Rusijos Federacija nebeturės galimybės panaudoti mūšio lauke jokių kozirių. Rusijos lėktuvai negalės laimėti karo su F-16 ir oro gynybos sistemomis, kurios juos palaikys kovojant. Ukrainos kariuomenė turės visas galimybes užgrobti oro erdvės viršenybę ir sutriuškinti Rusijos kariuomenę klasikine NATO oro smūgio metodika... Kariniu požiūriu šis karas baigiasi. Ukrainai šviečia žalia šviesa. O Rusija neturi kitų šansų.

 

Sprendimas tiekti F-16 šį karą baigia. Kiek jis dar truks priklauso nuo Rusijos vadovybės užsispyrimo ir kvailumo,“ – tvirtino rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: